Supreme

呢對唔miss得 Supreme × Vans Motion logo經典簡潔

波鞋

廣告

1990年由馬田史高西斯執導電影《盜亦有道》(Goodfellas)開場時出現的motion logo,於90年代起一直是各大街牌致敬的設計,Supreme當然有份,雖然設計上並沒有box logo那麼經典鮮明,但motion logo的低調感亦深受不少資深Supreme迷歡迎。今季Supreme首個聯乘便與Vans推出Era鞋款,並簡潔地將Supreme motion logo加入到鞋中底上,就好似1頂全黑的Supreme camp cap一樣,設計愈簡單,配襯愈萬能。

text – England

 

今次Supreme×Vans motion logo Era一共推出4色,都是經典到不能的配色!各$1,459

不玩怪色怪pattern,純粹玩字體graphic,相信資深的Supreme fans會相當受落。

當年電影《盜亦有道》(Goodfellas)開場時出現的motion logo。

 

今季亦順道推出motion logo hoodie。$2,498

 

早年亦曾推出Supreme motion logo tee,同box logo一樣都是大炒收場。

POPCORN 油麻地彌敦道546-548號旺角大樓地下F & G鋪 2722 1094

內容延讀:

全白adidas Uncaged Ultra Boost曝光實大炒

價格、機殼流出 率先爆3月21日Apple堅有新iPhone

狂按lift掣?11個燥底心急人必有特徵

放蛇試觀塘759飯堂有冇伏?

日日痰上頸?即試6個化痰止咳偏方

常見問題

有甚麼波鞋推薦?

不論男女波鞋都是大家每天襯衫必備的單品之一,白波鞋更是百搭之選,必買10大易襯白波鞋,輕鬆carry每個造型!香港天氣變幻莫測,唔想濕住腳行街,一對Gore-Tex防水波鞋會是必然之選,若然唔好彩弄髒波鞋,即用這6招洗波鞋方法幫波鞋還原靚樣!

如何揀一對適合自己的波鞋?

揀鞋當然要揀一對啱size的鞋,的確很多人經常入錯波鞋size,以下就為大家綜合15款大熱波鞋size攻略,幫大家選擇最佳尺碼。除了尺碼,波鞋的性能也很重要,消委會測試了 11款防水行山鞋,大家不妨參考一下當中款式的優劣之處。最後當然是款式,最新New Balance復古經典鞋款再來襲,身為潮流達人的你快入手一對吧!

YOU MAY ALSO LIKE ...