情侶波鞋

嚴選6款情侶波鞋 同你Bb一齊著住過情人節啦~

波鞋

廣告

就快到情人節,各位準備好情人節禮物俾另一半未呢?筆者今次帶來6對情侶波鞋推介,等你同另一半都可以一人一對,冧爆咁渡過今年情人節啦!

嚴選6款情侶波鞋 同你Bb一齊著住過情人節啦~

1.Nike Air Force 1

Nike推出的Air Force 1鞋款絕對係最百搭之款,無論純白或是純黑都係穿搭好幫手,著咩衫都襯到咁濟!而且價錢超平,著爛一對再賣都唔會心痛!絕對係情侶波鞋嘅最入門款式。

情侶波鞋 純白Air Force 1真係無人能敵!
純白Air Force 1真係無人能敵!(圖片來源:Nike)
情侶波鞋 白色鞋點都係百搭!
白色鞋點都係百搭!(圖片來源:Nike)

2.Nike Dunk Low “Bone” + “The 50”

Nike近年主打的Dunk系列價位一直都水漲船高,而筆者推介的Bone就比較便宜,十分適合女仔購入,男朋友可以購入相同款式,或者是買比較多細節的Virgil Abloh聯乘的”The 50″系列,同樣以Bone作為基本色調,再配上不同色系的鞋帶和鞋舌。

情侶波鞋 Bone配色真心好正!
Bone配色真心好正!(圖片來源:Kick Game)
情侶波鞋 男仔可以諗諗
男仔可以諗諗”The 50″(圖片來源:[email protected] Fowler)

3.New Balance 725

以復古跑鞋為靈感的New Balance 725,身為新一代NB迷關注之鞋款,其價錢合宜而且又符合時下流行的復古跑鞋Style。再加上多種配色令男女都可以輕易carry,就連女神IU都有著住佢拍廣告!

情侶波鞋 IU都有著NB 725!
IU都有著NB 725!(圖片來源:New Balance)
情侶波鞋 呢對配色筆者認為最好睇!
呢對配色筆者認為最好睇!(圖片來源:New Balance)

4.Asics Gel-Kayano 14

同樣為跑鞋款式的Asics Gel-Kayano 14推出過不同配色。這款瑩光綠與銀色交替的配色,Sharp醒得嚟亦都相當好襯衫。而且更有Kiko Kostadinov與Asics聯乘的味道,絕對值得推介做情侶波鞋!

情侶波鞋 Asics Gel-Kayano 14都好經典!
Asics Gel-Kayano 14都好經典!(圖片來源:Asics)
情侶波鞋 呢隻配色好出色!
呢隻配色好出色!(圖片來源:Asics)

5.Hoka One One Mafate Speed

Hoka One One的鞋款一直以機能性和舒適度而聞名,呢對Mafate Speed同樣如是。鞋身整體用上淺灰和白色作交替,再以瑩光綠和藍色作為點綴。對於日系穿搭有研究的情侶,呢對或者是不錯的選擇。

情侶波鞋 Hoka One One近年在香港都幾紅。
Hoka One One近年在香港都幾紅。(圖片來源:432Hz)
情侶波鞋 呢對Mafate Speed值得推介!
呢對Mafate Speed值得推介!(圖片來源:432Hz)

6.Acronym Nike Blazer

近期釋出的Nike與機能品牌Acronym推出的Blazer款式,設計先鋒具未來感。兩隻配色啱啱好為情侶而設,而且價位亦不貴。配搭性其實也十分高,並不一定要全身機能穿搭才能夠carry,簡簡單單一條牛仔褲去突顯鞋款或會更佳。

情侶波鞋 今次Arcoym與Nike聯乘推出Blazer。
今次Arcoym與Nike聯乘推出Blazer。(圖片來源:Nike)
情侶波鞋 設計相當具有未來感。
設計相當具有未來感。(圖片來源:Nike)

常見問題

有甚麼波鞋推薦?

不論男女波鞋都是大家每天襯衫必備的單品之一,白波鞋更是百搭之選,必買10大易襯白波鞋,輕鬆carry每個造型!香港天氣變幻莫測,唔想濕住腳行街,一對Gore-Tex防水波鞋會是必然之選,若然唔好彩弄髒波鞋,即用這6招洗波鞋方法幫波鞋還原靚樣!

如何揀一對適合自己的波鞋?

揀鞋當然要揀一對啱size的鞋,的確很多人經常入錯波鞋size,以下就為大家綜合15款大熱波鞋size攻略,幫大家選擇最佳尺碼。除了尺碼,波鞋的性能也很重要,消委會測試了 11款防水行山鞋,大家不妨參考一下當中款式的優劣之處。最後當然是款式,最新New Balance復古經典鞋款再來襲,身為潮流達人的你快入手一對吧!

圖片來源:Nike,New Balance,432hz,[email protected] Fowler,Kick Game,Asics

YOU MAY ALSO LIKE ...