鄭伊健

深宵閃避球|鄭伊健做型仔教練同8位小花大玩喜劇 網民:回憶殺!

電影

廣告

男神鄭伊健時隔多年再戰喜劇,被封為香港史上最揸流攤運動電影《深宵閃避球》已定於10月6日上映!今次主角鄭伊健升lv做閃避球教練劉Sir,負責同周家怡飾演的社工楊姑一齊訓練8位邊青出賽!唔少網民見到都指簡直係回憶殺,好有經典喜劇電影《我老婆唔夠秤》的感覺!

《深宵閃避球》鄭伊健變身有型劉Sir

英皇電影《深宵閃避球》由新晉導演應智贇執導,楊倩玲、羅志良及邵劍秋監製,演員陣容包括有鄭伊健、周家怡、錢嘉樂、李靖筠(Gladys)、陳海寧(Dee姐)、雲浩影(雲姨)、鍾雪瑩、黃淑蔓、宋嘉儀、李玗蓁、王頤等,故事講述8位邊青少女在教練劉Sir和社工楊姑的幫助下,組成一隊叫「粉青」的閃避球球隊,靠着打閃避球將人生帶回正軌。

鄭伊健 深宵閃避球 伊健一出場就係Chok爆嘅西裝造型,不過實力方面似乎係揸流攤。
伊健一出場就係Chok爆嘅西裝造型,不過實力方面似乎係揸流攤。(圖片來源:《深宵閃避球》預告截圖)
鄭伊健 深宵閃避球 Dee姐慘食波餅。
Dee姐慘食波餅。(圖片來源:《深宵閃避球》預告截圖)
鄭伊健 深宵閃避球 呢個係8位少女嘅邊青造型,有部分算係騎呢,有部分只係普通。
呢個係8位少女嘅邊青造型,有部分算係騎呢,有部分只係普通。(圖片來源:《深宵閃避球》預告截圖)

4朵小花陳海寧、李靖筠、雲浩影、鍾雪瑩最吸睛

在電影中鄭伊健變身型爆的閃避球教練劉Sir,不過預告片所見似乎以搞笑劇情居多,而8位青春小花亦十分搶鏡,其中以「Dee姐」陳海寧飾演的林莉、Gladys李靖筠飾演的紀文,以及首次拍電影的「雲姨」雲浩影表現最為亮眼,而染了一頭藍綠色短髮的鍾雪瑩,亦吸睛度十足。

鄭伊健 深宵閃避球 Dee姐想一啖食咗劉Sir去,十分搞笑。
Dee姐想一啖食咗劉Sir去,十分搞笑。(圖片來源:[email protected]
鄭伊健 深宵閃避球 Gladys李靖筠早前在《IT狗》飾演東邪受到不少觀眾喜愛。
Gladys李靖筠早前在《IT狗》飾演東邪受到不少觀眾喜愛。(圖片來源:[email protected]
鄭伊健 深宵閃避球 鍾雪瑩片中染了一頭藍綠色短髮,形象最突出。
鍾雪瑩片中染了一頭藍綠色短髮,形象最突出。(圖片來源:[email protected]

獲港隊特訓一個多月

4位小花早前接受傳媒訪問,亦曾講到在開拍電影前,已有港隊和專業隊伍為她們特訓了一個多月,主要練習傳波、力度控制、腳法等基本功,訓練到大家都好有默契。幾位女隊員更不約而同視教練鄭伊健為男神,李靖筠更搞笑指:「望佢一眼都賺咗!」

深宵閃避球 8位邊青少女加埋社工周家怡都變晒劉Sir鄭伊健的小Fans。
8位邊青少女加埋社工周家怡都變晒劉Sir鄭伊健的小Fans。(圖片來源:[email protected]
鄭伊健 深宵閃避球 8位邊青前排左起為:Dee姐、黃淑蔓、宋嘉儀,後排左起為:王頤、李玗蓁、鍾雪瑩、李靖筠。
8位邊青前排左起為:Dee姐、黃淑蔓、宋嘉儀,後排左起為:王頤、李玗蓁、鍾雪瑩、李靖筠。(圖片來源:[email protected]
鄭伊健 深宵閃避球 眾女在電影開拍前已開始一同進行特訓,感覺充滿默契。
眾女在電影開拍前已開始一同進行特訓,感覺充滿默契。(圖片來源:[email protected]

即睇《深宵閃避球》前導預告:

有男神鄭伊健加持!

常見問題

深宵閃避球在什麼時間上映?

男神鄭伊健時隔多年再戰喜劇,被封為香港史上最揸流攤運動電影《深宵閃避球》已定於10月…詳情請看

鄭伊健在戲內的角色是?

在電影中鄭伊健變身型爆的閃避球教練劉Sir,不過預告片所見似乎以…詳情請看

撰文:東方新地圖片來源:《深宵閃避球》預告截圖、[email protected][email protected][email protected][email protected]資料或影片來源:[email protected] 英皇電影

YOU MAY ALSO LIKE ...