龍貓

【晒冷率先睇!】30件必搶吉卜力亞洲限定 龍貓 、魔女精品

生活

廣告

專門售賣動畫大師宮崎駿動畫電影精品嘅「橡子共和國」(Donguri Republic),上個月喺台北開設咗號稱全球面積最大嘅分店,其中有售賣就連日本店都冇嘅亞洲限定版商品,好似以《 龍貓 》為主題嘅服飾咁,一出就被粉絲掃晒!家下香港粉絲有機會喇!尖沙咀同銅鑼灣兩間「橡子共和國」分店,由即日起推出超過50個亞洲限量items,重有唔少新推出商品,編輯部就嚴選咗30款必搶精品俾大家,揀定去買,一嘢命中目標!

text-Jessie photo-Jacy

亞洲限定版商品只會喺香港2間分店同剛開幕嘅台北店有售,今次力推服裝,據講喺台灣最搶手嘅就係呢批限定服裝,係必搶items!另外必搶嘅,重有印有吉卜力工作室歷年電影海報嘅多款膠files,大會話極罕品嚟,唔講咁多,即時睇:
亞洲限定版商品

橡子共和國時代廣場店
地址:銅鑼灣時代廣場9樓925C鋪
時間:10:00am-10:00pm

橡子共和國尖沙咀店
地址:尖沙咀海港城海運大廈LCX 3/F 19號鋪
時間:10:00am-10:00pm
內容延讀:

【編輯部嚴選系列】史上10大最醜/最靚仔 高達

【夏日消暑特輯】《 GYM GIRL 2》 陳嘉桓 1分鐘教你練夏日美腿

常見問題

香港有甚麼地方適合與閨密、情侶,一大班朋友去?

與閨密、情侶約會的話,當然要選擇氣氛好的地方啦!全港12間必去天台酒吧 都超有feel,傾得興起難免會飲多幾杯,如果出現這些醉酒特徵 時就要適可而止了!返工返到攰,不如一齊去按摩店鬆一鬆,油尖旺按摩店 非常多,實有一間啱你。一大班朋想熱熱鬧鬧,燒嘢食最好不過了,即刻熟讀BBQ技巧7式 ,包你喺燒烤場上戰無不勝!

家居清潔有甚麼好方法?

家居清潔非常重要,做不好隨時影響健康!很多人因為床褥體積大不容易洗滌,而忽略了床褥清潔,即睇5招床褥清潔方法;冷氣機內外都容易累積大量灰塵,洗冷氣機方法好簡單,輕鬆洗走灰塵黴菌。當然做足家居清潔都不能避免曱甴入屋,10種有效消滅曱甴攻略幫到你!

YOU MAY ALSO LIKE ...