Hello Kitty BANDAI 鐵甲Hello Kitty_gif

剛柔並重?鐵甲萬能俠 x Hello Kitty超合金魂

生活

廣告

兩年前BANDAI TAMASHII NATIONS超合金系列為慶祝40週年,就跟當時同樣是40週年的Hello Kitty合作推出超合金魂。誓估不到,BANDAI 今次竟然找來鐵甲萬能俠和Hello Kitty crossover?!為配合宣傳,BANDAI製作了1條影片,Kitty和鐵甲萬能俠意外地交換靈魂,再一齊對抗敵人,當中還有My Melody、蛋黃哥(疏乎蛋)、布甸狗等Sanrio人物版的萬能俠角色,過癮到暈!

text-Jessie(ig: chuiyan_jes) photo-tamashii.jp官網

Kitty頭上蝴蝶結,竟然變成鐵甲萬能俠心口上的死光炮!

Kitty個樣…唔,其實有點搞笑…

影片中其他歹角一樣是聯乘!蛋黃哥勁「卡娃兒」!

這隻鐵甲萬能俠用上藍黃配色,除了心口有大大個蝴蝶結,還有大大個Hello Kitty頭在腰帶。預計今年6月推出,售日圓8,424,即約港幣$548。至於鐵甲Hello Kitty,售價一樣,預計先在今年5月推出。

同場加映!My Melody今年都跟隨Hello Kitty加入超合金行列,1月18日推出,售日圓5,832,即約港幣$380


內容延讀:
勁過台灣貓空 香港都有KITTY纜車坐
SANRIO角色 X 中國神話3D畫展
鞋L一定要知!10大2016波鞋預告
10大潮流網減價入手推介
《TWINS LOL LIVE IN HK演唱會》5大治癒位(有片)

常見問題

香港有甚麼地方適合與閨密、情侶,一大班朋友去?

與閨密、情侶約會的話,當然要選擇氣氛好的地方啦!全港12間必去天台酒吧 都超有feel,傾得興起難免會飲多幾杯,如果出現這些醉酒特徵 時就要適可而止了!返工返到攰,不如一齊去按摩店鬆一鬆,油尖旺按摩店 非常多,實有一間啱你。一大班朋想熱熱鬧鬧,燒嘢食最好不過了,即刻熟讀BBQ技巧7式 ,包你喺燒烤場上戰無不勝!

家居清潔有甚麼好方法?

家居清潔非常重要,做不好隨時影響健康!很多人因為床褥體積大不容易洗滌,而忽略了床褥清潔,即睇5招床褥清潔方法;冷氣機內外都容易累積大量灰塵,洗冷氣機方法好簡單,輕鬆洗走灰塵黴菌。當然做足家居清潔都不能避免曱甴入屋,10種有效消滅曱甴攻略幫到你!

YOU MAY ALSO LIKE ...