比卡超

比卡超展覽全港率先睇! 超萌比卡超mascot等你selfie

生活

廣告

萬眾期待,比卡超終於「現真身」!「Mikiki x 寵物小精靈 Pika Fever過聖誕」將於12月5日於新蒲崗Mikiki開展。記者率先去到現場為大家直擊,重有3隻比卡超做導遊帶小編四圍玩,其中2隻比卡超更迫爆「喵喵怪熱氣球」,場面非常搞笑,重有必影鬼馬比卡超砵砵車。其實大家都可以在Mikiki野生捕獲比卡超,粉絲想同mascot selfie就要留意下文,當然不要錯過現場pop-up store的超萌精品!

text-Oscar

 

 

內容延讀:
#識_,一定_城嫂系列:新城嫂方媛moka(19P)
首隻3DS移植!手電Pokemon轉珠轉爆比卡超

展覽亦設有Pop-up Store,售賣《寵物小精靈》的玩具精品,雖然售價未定,但你的荷包將會接受「10萬伏特電擊」!

Mikiki x 寵物小精靈「出嚟啦!比卡超」抱抱合照
日期:2015年12月12、19、27日
時間:3:00pm – 4:00pm
地點:Mikiki地下中庭
只要即日於場內單次消費滿$200,並即場成為Mikiki Facebook或Instagram粉絲,就可獲得比卡超帽子1頂及及比卡超抱抱合照1次。

Mikiki x 寵物小精靈 Pika Fever 大巡遊
日期:
2015年12月13、20、25、26日
時間:4:00pm
地點:Mikiki地下中庭

Mikiki x 寵物小精靈 Pika Fever Dance

日期:2015年12月13、20、25、26日
時間:2:00pm、2:30pm
地點:Mikiki地下中庭

 

Mikiki x 寵物小精靈 Pika Fever過聖誕活動
日期:2015年12月5日至2016年1月3日
時間:12:00nn – 9:00pm
地點:Mikiki地下中庭
費用:免費
Mikiki官方網頁

 

去見面會之前,不如先看看較早前比卡超就入《新Monday》的實況,包你更想去抱抱比卡超!

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=2NVd_YrKtiY

常見問題

香港有甚麼地方適合與閨密、情侶,一大班朋友去?

與閨密、情侶約會的話,當然要選擇氣氛好的地方啦!全港12間必去天台酒吧 都超有feel,傾得興起難免會飲多幾杯,如果出現這些醉酒特徵 時就要適可而止了!返工返到攰,不如一齊去按摩店鬆一鬆,油尖旺按摩店 非常多,實有一間啱你。一大班朋想熱熱鬧鬧,燒嘢食最好不過了,即刻熟讀BBQ技巧7式 ,包你喺燒烤場上戰無不勝!

家居清潔有甚麼好方法?

家居清潔非常重要,做不好隨時影響健康!很多人因為床褥體積大不容易洗滌,而忽略了床褥清潔,即睇5招床褥清潔方法;冷氣機內外都容易累積大量灰塵,洗冷氣機方法好簡單,輕鬆洗走灰塵黴菌。當然做足家居清潔都不能避免曱甴入屋,10種有效消滅曱甴攻略幫到你!

YOU MAY ALSO LIKE ...