港女4大打扮 外國人眼中嘉盈最純情?!瑜伽褲真理褲唔入流!

造型打扮

廣告

近日YouTube Channel《是旦啦》移英港人Heidi拍攝一條街訪片,問吓外國人點睇港女某4種最愛的衣著打扮如瑜伽褲、真理褲等,並用KOL用作為示意圖,結果令人喜出望外!原來外國人眼中嘉盈都可以係純情的代表!網民大讚「天呀你呢個訪問做得好好!佢哋講囇我d心聲出嚟,好感動聽到想喊」。

英國人眼中港女著小黑裙最性感 反而呢位女神最低分

YouTube Channel《是但啦 Whatever_SDL》為移英港人Heidi創立,頻道主要在英國街頭就香港的話題而進行街訪或社會實驗,至今已有逾33K Subscribers,人氣不俗,每次上載的影片都能引起熱議。而早前其中一條名為「外國人點睇港女性感衣著!喺香港被人笑嘅衣著喺外國好日常?一種女仔唔鍾意戴bra?」作題,向當地人舉出4大港女打扮例子,詢問意見及評分。

嘉盈 英國人 港女 移英港人Heidi經常做不同主題的街訪
移英港人Heidi經常做不同主題的街訪(圖片來源:YouTube@是旦啦)

1.嘉盈

其中一個港女例子,Heidi就用上了嘉盈到s2o玩的泳衣照,紮上兩個髮髻,相當可愛。而Heidi把相片展示給當地人看後,大家的反應都紛紛示好,10分滿分中平均也得到9分。當中不論男女都分別指「佢真係超爆靚女,我好鍾意」、「佢似好有自信,一睇就知係一個好人」、「似落Club,好鍾意蒲」、「好誘惑人」、「上衣顏色睇得出有種天真無邪感覺,感覺單純得嚟又有啲輕佻」,評價相當之好。

嘉盈 英國人 港女
(圖片來源:Instagram@kaaying219)
嘉盈 英國人 港女
(圖片來源:YouTube@是旦啦)
嘉盈 英國人 港女
(圖片來源:YouTube@是旦啦)

2.Coffee

相對嘉盈,一向行瑜伽運動風格的Coffee愛穿瑜伽褲出街,而瑜伽褲在港又最受爭議。今次Heidi展示Coffee露出腹肌的瑜伽服相,在當地人眼中原來都是屬於不吸引的一類,甚至有人給0分,創下最低分評價。受訪的外國人指「睇得出身材好Fit,但套衫就無咩特別,Gym Room見太多」、「套衫好悶」、「Yoga Pant唔得」、「肌肉太多,仲多過我」、「睇得出佢有自信,似係Strong women」。

嘉盈 英國人 港女
(圖片來源:YouTube@是旦啦)
嘉盈 英國人 港女
(圖片來源:YouTube@是旦啦)

3.Umi

Umi在Instagram擁有50.5K追蹤人數,Heidi在訪問中放出了一張她穿著吊帶小黑裙和一件跌膊的白色外套,而這種打扮意外地獲出全場掌聲,平均獲得9分,有不少男途人都給10分滿分!受訪者指「黑裙好Cute,加件白色褸仔有種Flirt的感覺,感覺到佢好有自信」、「小黑裙好Cute,佢望落好內向但有自信,有種抑壓的情慾,佢對眼直擊我靈魂深處」、「佢好知自己想點,係性感尤物」。

嘉盈 英國人 港女
(圖片來源:Instagram@uuumichan)
嘉盈 英國人 港女
(圖片來源:YouTube@是旦啦)

4. 露股小短真理褲

而最後一種女生打扮,則是曾在網上捲起熱話的一種「露股小短真理褲」,Heidi一展示照片,外國人隨即爆笑,評分與Coffee同級,同樣被指0分!接受街訪的外國人都指「比唔落手,個樣睇唔到,一定係神級自信,夠膽著呢件」、「No Comment」、「完全唔明成套衫,太暴露」、「I like the boots,但條褲太短」、「玩吓就開心,老婆就免」、「呢個係一個陷阱,佢想全世界男人都望佢,但啲男人望嘅時候就會話人做咩望佢」、「佢好知自己定位」。

嘉盈 英國人 港女
(圖片來源:YouTube@是旦啦)
嘉盈 英國人 港女
(圖片來源:YouTube@是旦啦)

港人:真係講中我心聲

而到影片最後,當地人都表示「女生鍾意著咩就著咩,唔覺得有咩問題,我係女仔都想Show,無嘢好Judge」、「真空出街無問題,周街都係,最近係多咗好多人咁做,無問題」。而不少網民看完街訪片後,紛紛表示認同,指「天呀你呢個訪問做得好好!佢哋講囇我d心聲出嚟,好感動聽到想喊」、「By far最鍾意呢集,受訪者嘅回答多多少少都幫香港女仔出返啖氣,嗰三個男仔講女人穿著嘅時候會覺得佢哋思想仲係有啲傳統,估唔到最後會講返句公道說話,指被意淫同穿著無關,要怪就怪返意淫嗰個人」、「內容正,字幕都好正」、「今集Topic正,真係感同身受」。

嘉盈曾被初戀打到流血?

嘉盈16歲還在讀書階段就初戀,當時因為一件事就與前男朋友嘈交,然後被批踭打到落塊面度流血;嘉盈參加ViuTV戀愛真人騷《姊妹們的國際市場》,以低胸貼身上鏡,每一舉動及說話都令引起話題,但近日嘉盈以「標準嘅香港女仔」自居就引起網民熱討一句說話激嬲港女

嘉盈近日疑似真空激凸?

嘉盈時不時就喺社交平台開直播出story分享自己的生活點滴,近日佢最新的story竟然素顏兼真空上陣…詳情請看

圖片來源:YouTube@ 是但啦、Instagram@kaaying219、Instagram@uuumichan資料或影片來源:原文刊於新假期