陳冠希

EDC陳冠希同余文樂由現實鬥到元宇宙 兩人主理NFT都即將推出!邊個更吸金?!

潮流

廣告

陳冠希同余文樂兩人皆在潮流圈有不少的知名度,兩人不時都鬥過你死我活。陳冠希更是曾公然指出Madness抄襲,笑指對方為「Copyness」。隨著元宇宙的發展,兩人都係繼續鬥,由現實世界都鬥到去虛擬世界!

EDC陳冠希同余文樂由現實鬥到元宇宙 兩人主理NFT都即將推出!邊個更吸金?!

陳冠希推「2426c」 NFT

陳冠希率先於IG上公布自己的NFT項目,是次推出將聯同不同藝術單位共同創作,計劃名稱為2426C,而首波以「RED NVLPE」為主題,推出以新年為設計靈感的NFT。首波會推出8,888個,公開發售日子為2月15日。

陳冠希 EDC早前就公布自己有份主的NFT「2426C」
EDC早前就公布自己有份主的NFT「2426C」(圖片來源:
[email protected]
陳冠希 唔知十年唔轉一次ICON既EDC會唔會轉NFT ICON呢?
唔知十年唔轉一次ICON既EDC會唔會轉NFT ICON呢?(圖片來源:[email protected]

早前EDC都有提前於IG上公布數個計劃中的NFT,可見其風格用上像素風設計,背景則有不同地點,而且NFT中的人物更有可能穿著由CLOT與Nike聯乘推出的話題波鞋「死亡之吻」,係經典之最。

陳冠希 用上Pixel風格去製造!
用上Pixel風格去製造!(圖片來源:[email protected]
陳冠希 仲著埋經典波鞋死亡之吻!
仲著埋經典波鞋死亡之吻!(圖片來源:[email protected]

余文樂玩喪屍系NFT

另一邊廂的樂仔,準備推出以喪屍為主題的「Zombie Club」NFT,此系列目前正準備公開發售,推出數量為6,000個,而價錢為0.666ETH(約港幣$1萬6千),比起一般的NFT初始價來得貴。

陳冠希 樂仔就推出「Zombie Club」
樂仔就推出「Zombie Club」(圖片來源:[email protected]
陳冠希 喪屍的造型都十分多。
喪屍的造型都十分多。(圖片來源:[email protected]

不過相信如果有「六叔效應」的加持之下,都能夠順利將6,000個售罄。而可以見到「Zombie Club」的NFT不淨止喪屍,而且更有其他不同種類的怪物和忍者等等。樂仔自己於IG上都寫道:「一般的項目是從一個角色去變出一萬個圖,你們現在看到的已經有6個角色了。」,可見佢今次真係落足心機。

陳冠希 仲有忍者!
仲有忍者!(圖片來源:[email protected]
陳冠希 其他怪物都有份~
其他怪物都有份~(圖片來源:[email protected]

現實鬥到元宇宙

兩人鬥生鬥死今次仲要鬥到入元宇宙,唔知今次陳冠希又會唔會搵到證據話對家係有抄襲嘅嫌疑呢?不過最尾都係要補多句經典對白:「唔夠我架FC鬥…FC鬥…FC鬥…」。

陳冠希 今次鬥得贏FC未?
今次鬥得贏FC未?(圖片來源:《頭文字D》劇照)
陳冠希 唔啱聽嘅說話,想唔想聽?
唔啱聽嘅說話,想唔想聽?(圖片來源:《頭文字D》劇照)

圖片來源:《頭文字D》劇照,[email protected][email protected]

YOU MAY ALSO LIKE ...