黃翠如

三哥直指黃翠如整容 《使徒行者3》Live Chat即時靜過太空

流行娛樂

廣告

《使徒行者3》黃翠如竟被三哥苗僑偉直指「整容」,事沿《使徒行者3》早前開播,無綫為隆重其事特別請來一班主角與觀眾玩live chat,出席包括三哥苗僑偉、馬國明、袁偉豪、黃翠如、黃智雯、蔡思貝和張振朗等。期間餘演卓凱的三哥,講解《使徒行者3 》的時間設置時,竟向黃翠如爆出一句「仲整埋容」,原本歡樂的氣氛下,全場當堂鴉雀無聲,翠如亦急急解釋,尷尬非常。

撰文:東方新地|圖片:東方新地/梁諾妍IG|編輯:K.P (原文刊於:東方新地

《使徒行者3》黃翠如周旋三哥 袁偉豪之間

在《使徒行者2》,黃翠如飾演的臥底梅姐一派活潑未夠成熟,但《使徒行者3》的時間設置已屬《使徒2》的十年後,一眾主角接受《使徒行者3》開播live chat訪問時,三哥指自己已經卓Sir變成凱哥,因為他在《使徒行者1》槍殺了由鍾景輝飾演的宋先生,坐完監出來已非警察,而梅姐則繼續與天堂哥(袁偉豪飾)續前緣,冇咗前男友周柏豪,梅姐會否最終情傾天堂哥仍是未知之數,不過當日live chat,三哥講到劇集時間設置時,便謂:「時間係《使徒行者2》的約十年後,梅姐周遊列國返嚟,仲整埋容!」此言一出翠如即煞停三哥,全場即時靜晒!

兩輯《使徒行者》黃翠如面容比拼

《使徒行者3》播到第14集,黃翠如的戲份不少,還涉及2009 – 2019年間的轉變,有網民將兩輯「鄭淑梅」的面相做比拼,角色的氣質同演繹的確係唔同咗:

夫妻齊齊重手執靚吸客臉形五官再進化

轉眼結婚兩年的蕭正楠黃翠如,婚姻生活甜蜜美滿之餘,幸福人夫人妻身份,更帶挈兩人賺錢能力爆升,蕭正楠黃翠如亦繼陳豪陳茵媺後,成為無綫首席賺錢夫妻檔,婚後成為搶手貨,為咗唔失禮客戶,二人容貌亦再進化。有眼利網民發現夫妻同時臉形五官再進化,逆齡生長容光煥發!本身係女神 BB的翠如,更是蘋果肌激凸,鼻樑筆挺兼驚見蝦餃下巴, BB女神變鬼妹女神,身旁42歲的蕭正楠亦回春有法,昔日闊面形緊緻提升,由老蕭變嫩蕭,婦靚夫隨,夫妻齊齊重手執靚吸客!

翠如驚見木偶鼻 BB進化女神5.0

38歲的黃翠如,當時生日在阿Bob(林盛斌)的九龍塘寓所搞party, 同大班朋友一齊慶祝,連過氣情侶唐詩詠、洪永城亦激罕同場,加埋馬國明鐵 三角非常耀眼,不過點搶都唔及逆齡再進化的壽星女翠如搶眼,當翠如拉隊同好友們吹蠟燭時,就輪廓鮮明五官精緻,似足鬼妹仔,在眾星之中特別有光芒,非常吸睛。

 

而夫妻檔孖住出席超市活動,兩人緊緻臉容令人眼前一 亮,瞬間成為焦點,翠如靚樣加倍突出,蘋果肌變激凸,更多埋個蝦餃下巴,連鼻樑亦升高,不過,翠蕭重手執靚樣,好快便引起網民熱烈討論,甚至有網民覺得翠如側面個鼻好突出,似足之前被指有木偶鼻的楊怡!

蕭正楠返老還童 齊齊變靚吸金

老婆愈變愈索, 42歲的蕭正楠當然要跟住學,夫妻同心其利斷金,兩人疫情前逆市成為廣告客戶搶手貨,除咗單拖演出及拍廣告,兩公婆合體賺錢工作亦愈來愈多。

知情者爆料指:「其實阿蕭同翠如從來都唔介意一齊做嘢搵錢,結婚之後,就更加啱價就接,咁夫妻檔市場層面好闊,佢哋真 係多咗好多嘢做,為咗令客戶滿意,佢哋都好落力執靚樣吸客,唔敢再求求其其,以前阿蕭唔著重打扮,牛記笠記好隨便就出街,但家陣要保住形象,翠如都捉埋老公一齊扮靚!呢排都見阿蕭成個後生晒!」 蕭生蕭太咁有市場,當然緊張執靚樣把握時機賺定多啲奶粉錢啦!夫妻回春有法,生B應該冇難度!

 

同場加映

張慧儀分享愛情觀 49歲「美魔女」家暴傷痛過後願為養子拒嫁

YOU MAY ALSO LIKE ...