曾志偉

曾志偉都無面俾!See See TVB自嘲勁頂癮:贏咗年齡,輸咗身高,值得咩? 網友:玩命咁話啦喎

流行娛樂

廣告

近日曾志偉出任集團副總理兼行政委員會特別顧問,全面負責綜藝及資訊娛樂節目板塊。而王祖藍又獲邀出任TVB首席創意官。兩個「高人」拍住上,似乎勢要為TVB綜藝帶來新景象。「see see TVB」Facebook Page 由TVB經營,並一向以自嘲為風格,而且,諧音同網民CCTVB的「謔稱」一樣。最近「see see TVB」也一樣抽兩個高層水,十分抵死,,即刻睇睇!

撰文:Lmc|圖片:See SeeTVB@Facebook、[email protected]|編輯:海月

曾志偉 「see see TVB」Facebook Page 由TVB經營,並一向以自嘲為風格
「see see TVB」Facebook Page 由TVB經營,並一向以自嘲為風格

「see see TVB」:贏咗年齡,輸咗身高,值得咩?

近日「see see TVB」貼了一張Memes,留言:「贏咗年齡,輸咗身高,值得咩? #SeeSeeMemes #唔好炒我 #後生仔搞吓Gag啫。」而該Memes圖內容是一位爸爸抱著BB,對他講:「等爸爸帶你上後生仔傾下偈,拉低下啲平均年齡。」而BB回覆:「貴台啲高層咁高大,無謂入黎拖低平均身高啦。」明顯是為了呼應近日ERROR成員193寸陸浩明40歲仲做《後生仔傾下偈》,又抽王祖藍和曾志偉身高。

 

曾志偉 近日「see see TVB」貼了一張Memes
近日「see see TVB」貼了一張Memes
曾志偉 留言:「贏咗年齡,輸咗身高,值得咩? #SeeSeeMemes #唔好炒我 #後生仔搞吓Gag啫。」
留言:「贏咗年齡,輸咗身高,值得咩? #SeeSeeMemes #唔好炒我 #後生仔搞吓Gag啫。」

網友:玩命咁話啦喎,你一陣去道具部借條繩上吊喇

而「see see TVB」又Tag了「#唔好炒我」扮怕被高層指責,網友也留言:「玩命咁話啦喎。」、「你一陣去道具部借條繩上吊喇。」、「識得幽自己一默。」、「希望聽日仲見到有新帖發佈。」、「蔡康年都仲撈緊,小編你無事嘅⋯⋯⋯應該。」、「你哋腦細俾矮仔逼走,就即刻趕住自殺?」、「如果您地See see tvb上到tvb做主力,d口碑即刻返晒黎。」

 

 

曾志偉 「see see TVB」又Tag了「#唔好炒我」扮怕被高層指責
「see see TVB」又Tag了「#唔好炒我」扮怕被高層指責

另外,193寸TVB言論一出,也紛紛支持193,他的IG人數勁升。而也有不少廣告商出193和153身高的圖抽水,網友也大讚相當抵死。

曾志偉 193寸TVB言論一出,網民也紛紛支持193
193寸TVB言論一出,網民也紛紛支持193

 

 

YOU MAY ALSO LIKE ...