曾志偉

曾志偉新官上任高調揸旗!新抱王敏奕風騷笑唔停 網民:仲唔係星夢下任一姐?

流行娛樂

廣告

曾志偉獲邀擔任無線要職,日前更高調開記者會,公告天下跟四大唱片公司重修舊好,將整頓無綫音樂節目。雖然外國盛傳曾志偉回歸會令「星夢」大地震,不過曾志偉就向星夢歌手派定心丸表示不會受影響。而曾志偉新抱王敏奕,更成為當晚最風騷星夢歌手,到底一姐菊梓喬今次點算?即刻睇睇!

撰文:東方新地 |圖片:東星圖片、東方新地圖片|編輯:海月|原文刊於:東方新地

曾志偉 王敏奕
星夢歌手拉大隊支持曾志偉,一哥周柏豪企中間好正常,不過王敏奕明顯升呢,就連一姐菊梓喬都要讓位。
曾志偉 王敏奕
王敏奕明顯成個人唔同晒,行運果然有樣睇!

王敏奕淡定有靠山

這日曾志偉以揸FIT人姿態開破冰記者會,多位十幾年冇踏足無綫的唱片公司高層亦俾面力撐,新人事新作風,星夢歌手亦拉大隊出席,除了一哥周柏豪外,盛傳將會冇運行的谷梓喬及產後出山再爭一姐的吳若希成為焦點,不過全場最搶鏡的就是王敏奕,去年才簽星夢的王敏奕當然要捧老爺場,還被記者要求除口罩影相及單獨接受訪問。

曾志偉 王敏奕
老爺曾志偉成為王敏奕的暇強靠山。
曾志偉 王敏奕
王敏奕接受訪問時表示自己好努力工作。

王敏奕表演風騷笑唔停

去年加盟星夢的王敏奕,在樂壇仍未有代表作,她出席「音樂永續 樂壇同享」記者會時問到何哲圖離職對她工作可有影響?她表示影響不大,還趁拍劇空檔亦安排了錄歌。問到老爺曾志偉接管無綫的音樂業務對她的發展會有很大的幫助?她坦言公司一視同仁:「我一直畀心機做好自己嘢,亦努力學唱歌、跳舞、樂器。(網友睇好你攞最受歡迎女歌星?)我會努力嘅,哈哈,畀大家睇到我嘅誠意。(但身份會唔會尷尬?)真係有留意我嘅人會知道我向來畀心機,老爺入公司係好開心嘅事,有好多好嘅諗法。」現場所見,王敏奕好風騷笑唔停,冇見一排成個人飽滿咗,面上充滿光彩,一睇就知有運行。

曾志偉 王敏奕
去年曾志偉太太病逝,王敏奕與曾國祥一齊出席喪禮,被指是曾家最得寵新抱。
曾志偉 王敏奕
王敏奕深得老爺曾志偉及姑奶曾寶儀愛錫,曾志偉回歸無綫,王敏奕唔怕畀人蝦,她表示曾志偉事忙,只在新年見過老爺,不過私下好少講公事。

YOU MAY ALSO LIKE ...