威威

Facebook出現反威威潮 黑粉狂改圖 建華打手出面阻止?!

流行娛樂

廣告

爆紅荃灣豬肉分割員威威劉宋威因紅遍師奶界狂接廣告job,fb一早開晒粉絲應援團。不過近日人紅是非多,瘋狂爆出勁多黑材料,除咗爆出做傳銷之外,又被爆出係俾建華打手捧紅,威威更因為咁哽咽拍片哭訴澄清,勢要挽留師奶的心。不過似乎就唔多見效,近日fb仲開始出現黑粉,成立咗一個「除罩威威留餸區」的fb群組,不斷轉發威威的負面資訊,又有gp友爆出建華威威豬因此要「吹雞打你」的警告?!

威威 fb群組「除罩威威留餸區」fb封面圖
fb群組「除罩威威留餸區」fb封面圖(圖片來源:fb@除罩威威留餸區)

出現反威威潮 成立「除罩威威留餸區」黑粉群組

「除罩威威留餸區」現時已經過千人follow,入面除咗大量威威改圖之外,仲有唔少威威的負面評論,該群組管理員仲強調「呢度係擺明反威佬嘅,撐佢嘅唔該死返去佢個打手豬欄,一句到尾,撐佢嘅post一律會delete」真係明顯係威威的黑粉!

威威 群主示威
群主示威(圖片來源:fb@除罩威威留餸區)

威威唔話得?即被建華pr警告會受到攻擊!

近日有群友於「除罩威威留餸區」開post指自己黑威威後竟然被一名網民警告會受到攻擊?該群友即將該網民早前出過既post搵出,發現疑似係建華pr或是建華打手之一,早前不斷幫威威同埋建華集團做宣傳。不過該名網民都有留言解釋,佢只係講笑,似乎唔係真係要攻擊該群友。後來被群友追問「pr好忙」時,該網民完全無否認,仲話自己少少忙,表示「佢都唔想,都想做少啲嘢」,似乎幫威威搞宣傳都係一件苦差?

威威 群友指自己被凶
群友指自己被凶(圖片來源:fb@除罩威威留餸區)
威威 群友搵出建華pr
群友搵出建華pr(圖片來源:fb@除罩威威留餸區)
威威 群友搵出建華pr
群友搵出建華pr(圖片來源:fb@除罩威威留餸區)
威威 建華pr直認
建華pr直認(圖片來源:fb@除罩威威留餸區)

群內威威改圖:

威威 黑粉改圖
黑粉改圖(圖片來源:fb@除罩威威留餸區)
威威 黑粉改圖
黑粉改圖(圖片來源:fb@除罩威威留餸區)

常見問題

荃灣豬肉佬威威近期的狀況是?

被譽為「荃灣豬肉AK」的威威劉宋威,自除罩拍廣告後人氣急跌,消失多日的他,曾被拍到在自己的肉檔…詳情請看

荃灣豬肉佬威威的Fan Page還有運作嗎?

一早就有網民發現「豬肉威威」一向活躍的粉絲群組「荃灣鮮肉威威應援團」對上一個post已經是…詳情請看

圖片來源:fb@除罩威威留餸區

YOU MAY ALSO LIKE ...