七線人棄王

七線人棄王|林秀怡爆料女藝人出埠經歷 有男朋友仲問人可唔可以陪佢瞓 呢個女仔好曳曳

流行娛樂

廣告

七線人棄王|曾志偉在2021年初返TVB做無綫副總經理,去到9月就升埋做總經理,亦都有唔少膽嘅想法和創作。早前更加搵嚟一班自命「七線」的藝人擔大旗製作《七線人棄王》!而節目中作為老友嘉賓之一嘅林秀怡最近就有料爆,話親身經歷一件「出軌」前奏:「呢個女仔好曳曳!」

文:東方新地|圖片來源:TVB圖片、《七線人棄王》截圖|編輯:odin

七線人棄王 雖然入行多年,幾位「奀星」分分鐘連樣都認唔到。
「七線」藝人,包括「角色死亡率高達100%」的陳俊堅、「演出作品超過100套、但對白未必夠100字」的鄭雋熹、「古惑仔專員」程浩駿、「御用禮儀先生」林浩文和「永遠的舞男」姚宏遠(圖片來源:《七線人棄王》YouTube截圖)
七線人棄王 林秀怡話覺得佢好曳曳!
林秀怡話覺得佢好曳曳!(圖片來源:《七線人棄王》截圖)

林秀怡爆響口:喺間房到逗留咗一個鐘

《七線人棄王》除咗有多位「奀星」之後,當然唔少得「前輩」撐場,林秀怡作為「奀星之友」,當然有備而來,就喺「七線爆料王」的環節中大爆親身經歷:「我試過出埠嘅時候有個女仔好驚自己一個一間房,佢應該係好驚自己一個人瞓,當時我知道佢係有一個固定嘅男朋友,夜晚食完飯之後佢就問一位男士,可唔可以陪佢瞓或者去佢間房瞓,原因係因為怕黑。」聽完前奏,「現場觀眾」都不禁因為「該女子」當眾詢問而嘩聲四起,林秀怡繼續爆:「跟住之後我就覺得呢個女仔曳曳,因為我本身識佢男朋友。(佢男朋友係邊個?)總之係一個出外地嘅節目,我見到呢個女仔咁啦,然後呢個女仔好曳曳,好彩個男士係冇應承,不過就送咗佢返房,喺間房到逗留咗一個鐘度就走咗。」

七線人棄王 「奀星」話羨慕喎!
「奀星」話羨慕喎!(圖片來源:《七線人棄王》截圖)

7名嫌疑人

雖然林秀怡在節目中繪形繪聲,但回應傳媒訪問時她就表示不便透露人名或節目名。然而,其實林秀怡的「出埠」機會不多,最有可能的就是2018年的《大玩特玩》,當時她曾跟隨劇組到江門和惠州取景,當中除了林秀怡外,還有7位女藝人,到底誰人才是「有男朋友」、「怕黑」、「與林秀怡出埠」。

七線人棄王 當年《大玩特玩》個個都係有料之人。
當年《大玩特玩》個個都係有料之人。(圖片來源:[email protected]
七線人棄王 女主持包括:林秀怡。
女主持包括:林秀怡。(圖片來源:《大玩特玩》截圖)
七線人棄王 仲有陳芷尤。
仲有陳芷尤。(圖片來源:《大玩特玩》截圖)
七線人棄王 朱智賢、黃美棋。
朱智賢、黃美棋。(圖片來源:《大玩特玩》截圖)
七線人棄王 仲有陳嘉桓。拍攝時曾經著上幼帶掛頸款比堅尼嘅Rose唔知係件泳衣問題定減肥未成功嘅關係,副乳非常唔爭氣咁走咗出嚟!。
仲有陳嘉桓。拍攝時曾經著上幼帶掛頸款比堅尼嘅Rose唔知係件泳衣問題定減肥未成功嘅關係,副乳非常唔爭氣咁走咗出嚟!。(圖片來源:《大玩特玩》截圖)
七線人棄王
(圖片來源:《大玩特玩》截圖)
七線人棄王 仲有邵珮詩。
仲有邵珮詩。(圖片來源:[email protected]
七線人棄王 同埋歐陽巧瑩。
同埋歐陽巧瑩。(圖片來源:[email protected]
七線人棄王
(圖片來源:《大玩特玩》截圖)
七線人棄王
(圖片來源:《大玩特玩》截圖)

圖片來源:TVB圖片、《七線人棄王》截圖

圖片來源:TVB圖片、《七線人棄王》截圖

YOU MAY ALSO LIKE ...