農夫

農夫成功北上 簽內地公司出歌開騷 網民:佢哋知唔知有《十年人事》呢首歌?

流行娛樂

廣告

自C君擔任TVB J2節目創意總監,陸永忙於拍劇等,農夫久未合體一展歌喉。近日農夫突然更新官方微博慶中秋,原來係為北上鋪路?!

農夫成功北上
(圖片來源:[email protected]農夫Fama )

農夫中秋更新微博 鋪路北上

9月10日中秋節時,久未更新的農夫官方微博突然出post,放上背景係廣州月餅照,並送上中秋祝賀說話,引嚟唔少粉絲留言問農夫幾時出新歌同開show「來廣州搞演出嗎」「居然發微博了。還會出新歌麼」「竟然發微博~奇過出奇蛋」「什麼時候開live! ! !」「啊 新歌 演唱會都想要」農夫仲大方回覆粉絲,原來預告會有新歌及開show「做好喇,mix緊啦,等你咋」「今次留定一千張票给你?」「會開個c君影相會,他做模特绐大家影兩小時,來不來?」陸永仲解釋原來一直久未更新微博其原因係忘記咗微博密碼。

農夫成功北上 農夫突然更新weibo
農夫突然更新weibo(圖片來源:weibo@農夫Fama)
農夫成功北上 c君回覆粉絲圖片已經整緊新歌
c君回覆粉絲圖片已經整緊新歌(圖片來源:weibo@農夫c君)

同內地公司簽約 出新歌

經過中秋後,農夫官方微博宣布已加入內地公司,仲預告好快會同大家見面「好耐冇見嘅老友,我們回來了! 從來冇見過嘅朋友,我們前來了!!無論新朋定舊友,出來認識還是聚舊 我地會好快見面!!!」

農夫成功北上 農夫宣布已簽內地公司
農夫宣布已簽內地公司(圖片來源:weibo@農夫Fama)
農夫成功北上
(圖片來源:weibo@農夫Fama)

網民:北上耕田 農業大躍進

香港網民知曉後表示好諷刺,不斷打上農夫歌曲中《全新派台作品》以及《十年人事》的歌詞「農業大躍進」「农夫牛b 」「公司知唔知佢地唱過十年人事這首歌架」「農夫山泉有代言了」「以前啲歌講到幾有骨氣」「真係北上耕田」「農夫玩普通話,大陸人會唔會欣賞」「香港偽人,從來都係笑話」

農夫成功北上
(圖片來源:weibo@農夫Fama)

關鍵詞
農夫
圖片來源:weibo@農夫c君、weibo@農夫Fama

YOU MAY ALSO LIKE ...