波波黃凱儀著錯衫主持節目!跌膊踩車兼釣魚、網民表示「後生仔」四小花嘈到拆天

波波黃凱儀著錯衫主持節目!跌膊踩車兼釣魚、網民表示「後生仔」四小花嘈到拆天

波波黃凱儀因為主持《後生仔傾吓偈》上位,與陳欣茵、黃芷恩(JoJo)及杜穎珊(Sandy)因為合作《後生仔》成為好姊妹,近來更一齊拍攝網上節目《自絲玩》,已播了兩集的《自絲玩》是去踩單車及釣魚,四個女仔去到邊嘈到邊,不過令網民留意的原來係波波身上套衫?

撰文:東方新地|圖片:Big Big College影片截圖、波波IG圖片、陳欣茵IG圖片 |編輯:Bonita| 原文刊於:東方新地

波波
《後生女》四小花左起陳欣茵、波波黃凱儀、JoJo黃芷欣及Sandy杜穎珊。

波波領軍組成「後生仔」四小花

波波成為《後生仔傾吓偈》的風頭躉後,唔止曝光率與工作量大增,更正式簽約成為無綫親生女,早前她與《後生仔》三位好姊妹陳欣茵、黃芷恩(JoJo)及杜穎珊(Sandy)一齊拍攝網上節目《自絲玩》,這個不是無綫官方的節目,只放在官方的社交網專頁,目的是想拍下「四小花」私底下有幾好感情。

波波
最新一集《自絲玩》,四女一齊去漁排釣魚。
波波
未開始釣魚已經七嘴八舌嘈到爆。

波波靠打扮搶fo

最新播出的一集講四小花出海去漁排鬥釣魚,波波與Sandy不約而同穿上白色一字膊上衣,身材出眾的波波輕易成為焦點!

波波
四個女仔姐手姐腳,完全係無從入手。
波波
波波第一個成功釣到魚。
波波
波波永遠都是最識搶鏡的一個。

全程互寸同鬧交

整個釣魚過程都好嘈吵,期間JoJo黃芷恩被魚鰭刺傷,陳欣茵又串謀幕後人員暗中放生釣到的3條魚,令四姊妹互相指摘。

波波
波波去釣魚竟然著成咁!
波波
陳欣茵突然放生3條魚。
波波
發現唔見晒啲魚,開始互相指摘。
波波
陳欣茵對住鏡頭話其餘三個女仔好蠢,完全冇發覺是她放生3條魚。

第一集玩踩單車

至於上一集的《自絲玩》,因為Sandy杜穎珊有其他工作而三缺一,不過呢集仲嘈,三女踩住架家庭式單車穿梭大美督,仲極速周圍撞,波波更搞到炒車要換車。

波波
三個女仔去踩單車,租了一架家庭式單車。
波波
期間因為波波踩得太快周圍撞搞到炒車要換車。
波波
換了另一款單車,黃芷恩與波波負責踩,陳欣茵坐在前面驚到不斷叫救命。

波波堅持跌膊

這日明知是去踩單車,波波都堅持著一字膊上衣,超短褲加涼鞋,一身裝扮完全唔適合做戶外運動。

波波
波波踩單車都要著一字膊的上衣。
波波
兩位姊妹都穿上T恤,波波的打扮顯得特別格格不入。
波波
波波側側身睇真的非常圓潤。

放風箏加強嘈音

去到尾段放風箏,三女進入忘我境界,負責放風箏的黃芷恩邊奔跑邊狂叫,波波與陳欣茵就興奮扮放線,波波更玩到唔知自己跌晒膊露帶。

波波
波波與陳欣茵一齊大叫大笑……
波波
波波玩到露帶都唔知。
波波
陳欣茵有自知之明,在網上留言溫提大家。
波波
網民覺得呢班女真心好嘈!
波波
有網民覺得陳欣茵把聲拍得住馮盈盈。
波波
波波被質疑著錯衫。
波波
波波為了騷身材,經常著一字膊露出鎖骨及膞頭的上衣,其實佢個衣櫃有幾多件呢啲款嘅衫呢?

「後生仔」四小花嘈爆大美督

YOU MAY ALSO LIKE ...