張曦雯

張曦雯《踩過界2》再做女主角唔使靠男友 傳取代馮盈盈成高層新寵

流行娛樂

廣告

張曦雯(Kelly)近日在無綫熱播新劇《踩過界II 》再次擔正做女一,選美出身的她入行後順風順水。在明珠台主持《港生活・港享受》一年幾後,就被安排主持翡翠台各個節目。4年就已經參演電視劇兼差不多套套都是重要角色或女主角。日前出席活動時,被問到遭馮盈盈取代成為高層新寵的傳聞,她笑言女仔在這行賺錢能力都好犀利,無需要靠男人,又透露已在美國買了一個小型物業給父母收租,但香港物業價錢太貴,仲未買得起。

撰文、圖片:東方新地、IG|編輯:Evita(原文刊於:東方新地

張曦雯賺錢能力勁唔使靠男友

張曦雯醒你三招減肥秘技

在劇集《木棘証人》飾演高冷律師的張曦雯,堂堂華姐冠軍、又係公認神級美女、上得大堂亦都貼地親民,連廣大gamer都buy佢,完美如張曦雯(Kelly)都肥過?係!一啲都冇誇張!女神自爆天生高大、青春期又食得易吸收,十六、七歲時身高175cm、體重曾經高達147磅,又高又肥又大隻,女神話自己曾經好似巨人一樣行出街冇晒自信!Kelly話十幾歲人開始減肥,試過忍口唔食嘢、試過果汁斷食法、試過戒油又戒甜,結果瘦得唔多反而反彈更多。經過多年親身經歷不斷失敗不斷嘗試,終於搵到一套獨門秘訣練就一身完美身段,女神公開減肥秘訣,唔係唔跟呀?

第一招:多菜少肉

試過咁多種飲食減磅方法,張曦雯話飲食均衡原來功效最高,蔬菜澱粉質都照樣食,不過份量不宜過多,如果呢餐肉食多咗,自動自覺就要減少澱粉質。

少掂啫,唔係全戒。Kelly話薯片、朱古力如果完全唔食,有時反而會報復性大量攝取,不如適當獎勵吓自己。不過工作關係少下廚,加工食品熱量多又唔健康,一旦有機會,都係盡量揀天然同有機食物放入肚。

第三招:堅持做瑜伽

搵專業教練指導學做瑜伽,一旦習慣做瑜伽,姿勢正確持之以恒,就唔使下下做好耐,一日至少五分鐘已經足夠!

常見問題

張曦雯疑太重pad現「怪胸」?

Kelly在社交媒體上公開靚相,大騷Fit爆零贅肉身形,令人羨慕。但相中的Kelly疑似因為穿上重Pad內衣,搞到出現…詳情請看

張曦雯告別短髮造型?

早前Kelly為拍新劇一改形象,將一頭秀髮前短,以清新「男仔頭」造型示人,可惜網民似乎不太受落,唔少fans表示佢…詳情請看

YOU MAY ALSO LIKE ...