尾二一屆口罩小姐

尾二一屆口罩小姐 |一文重J 16強寫真相 女神蛻變全公開!

流行娛樂

廣告

《尾二一屆口罩小姐》經過幾輪由ERROR四子再加上強尼、KB、媚姨、娟姐以及岑珈其等初賽評審後,再進行正式比賽,終於進入16強!29號播出的一集,十六位佳麗進入影寫真環節,4位一組,分別有小清新、性感、陽光及優雅組,經過攝影師蝦條一輪「調教」,有人竟然從村姑變女神,性感組戰鬥仲非常強大!

《尾二一屆口罩小姐》受到廣大網民的關注

尾二一屆口罩小姐 16強 口罩小姐 組員有包大人、MK、師姐及韓三八
組員有包大人、MK、師姐及韓三八(圖片來源:ViuTV)
尾二一屆口罩小姐 16強 口罩小姐 成員包括馬小玲、咚咚、KGB及三寶
成員包括馬小玲、咚咚、KGB及三寶(圖片來源:ViuTV)
尾二一屆口罩小姐 16強 口罩小姐 組員有格格、Moon、秋香同triple may
組員有格格、Moon、秋香同triple may(圖片來源:ViuTV)
尾二一屆口罩小姐 16強 口罩小姐 組員有6號、肚臍餅、美谷同聞西
組員有6號、肚臍餅、美谷同聞西(圖片來源:ViuTV)

小清新組 韓三八蛻變反勝

第一組的影寫真的是小清新組,成員包括包大人、MK、師姐及韓三八,包大人影相果陣原來緊張自己個「陰」(額頭瀏海)影幾下就要去梳頭,搞到其他人哭笑不得,都唔知個陰緊要定張相緊要!

尾二一屆口罩小姐 16強 口罩小姐 成日都要梳陰令眾人大感無奈
成日都要梳陰令眾人大感無奈(圖片來源:ViuTV)
尾二一屆口罩小姐 16強 口罩小姐 包大人被指駕輕就熟
包大人被指駕輕就熟(圖片來源:ViuTV)

MK一出就被批成件事好唔清新,件衫大過頭,太鬆身,最後要夾衫,一併浪費埋自己身體線條優勢。

尾二一屆口罩小姐 16強 口罩小姐 件衫成為MK的最大障礙
件衫成為MK的最大障礙(圖片來源:ViuTV)
尾二一屆口罩小姐 16強 口罩小姐 掩蓋了她最大的優點
掩蓋了她最大的優點(圖片來源:ViuTV)

師姐在呢組入面最有經驗,但都被話網民話最無驚喜,因為真係靠件衫貴咁話。

尾二一屆口罩小姐 16強 口罩小姐 師姐好有清新感但被指無乜突破
師姐好有清新感但被指無乜突破(圖片來源:ViuTV)

韓三八村姑變女神

原來全組入面最不被睇好係韓三八,可能因為比較男仔頭,有網民就更加覺得佢好村姑feel。不過經過攝影師蝦條同一眾主持教導之後,終於影到幾張靚相,蝦條話直頭進步神速,而改善之後,網民都覺得攝影師蝦條真係好勁!

尾二一屆口罩小姐 16強 口罩小姐 韓三八對眼都識笑!
韓三八對眼都識笑!(圖片來源:ViuTV)

小清新組寫真欣賞:

性感組戰鬥力強勁

第二組攝影係性感組,成員包括馬小玲、咚咚、KGB及三寶,打頭陣的馬小玲放開自信影完後嚇到同組O曬嘴,個個都心諗,原來馬小玲扮豬食老虎,個水準咁高點突破?

尾二一屆口罩小姐 16強 口罩小姐
(圖片來源:ViuTV影片截圖)
尾二一屆口罩小姐 16強 口罩小姐 馬小玲經蝦條教路後,擺pose有一手
馬小玲經蝦條教路後,擺pose有一手(圖片來源:Viu TV)

咚咚雖然怕怕醜醜,但估唔到放膽擺pose之後連攝影師都要定一定神,可以話係其中最大黑馬!之後KGB雖然服裝上早有準備,揀一件充滿戰鬥力的性感內衣,不過人就好似未準備好,影相時眼神表情都唔到位,搞到好難先影到張。

尾二一屆口罩小姐 16強 口罩小姐 咚咚堪稱禾稈冚珍珠!
咚咚堪稱禾稈冚珍珠!(圖片來源:ViuTV)
尾二一屆口罩小姐 16強 口罩小姐 KGB被指得件衫準備好
KGB被指得件衫準備好(圖片來源:ViuTV)
尾二一屆口罩小姐 16強 口罩小姐 三寶表現中規中矩
網民見到三寶影完之後驚喜並不大(圖片來源:ViuTV)

性感組欣賞:

陽光組:格格地獄黑仔王 阿MOON被狠批頭髮似梅菜

第三組攝影係陽光組,成員包括格格、Moon、秋香同triple may,一開始格格就自言「太陽見到都掉頭走」結果不幸言中,佢影相時真係冇太陽到。格格仲係咁顧住有冇西瓜,冇都要坐個西瓜水泡,搞到現場攝影師都「黑人問號」。另一方面,阿Moon影相被肥仔(梁業)批頭髮似pat梅菜,完全唔開胃。

尾二一屆口罩小姐 16強 口罩小姐 冇西瓜好似冇靈魂,但點解西瓜咁重要?
冇西瓜好似冇靈魂,但點解西瓜咁重要?(圖片來源:ViuTV)
尾二一屆口罩小姐 16強 口罩小姐 係都要有西瓜
係都要有西瓜(圖片來源:ViuTV)
尾二一屆口罩小姐 16強 口罩小姐 肥仔覺得阿Moon點極都唔聽
肥仔覺得阿Moon點極都唔聽(圖片來源:ViuTV)

去到秋香影寫真,就太陽出來了,令秋香影到一輯靚相,隔離的格格,就激到灰晒冇說話好講。

尾二一屆口罩小姐 16強 口罩小姐 網民覺得秋香都係中規中矩,無乜大突破。
網民覺得秋香都係中規中矩,無乜大突破。(圖片來源:ViuTV)
尾二一屆口罩小姐 16強 口罩小姐 有陽光感覺唔同曬
有陽光感覺唔同曬(圖片來源:ViuTV)

陽光組欣賞:

優雅組大為鼓譟

Triple May 最得蝦條哥歡心,大讚佢戴住口罩都笑容迷人,加上影相經驗豐富,令到蝦條哥都樂而忘返!

尾二一屆口罩小姐 16強 口罩小姐 Triple May就係Kylie C.鄭杞瑤),早前先拍完《戀愛Staycation》成為焦點,以往亦曾被「熊仔頭」和「藍仔頭」主理的YouTube頻道FHProductionHK邀請,拍攝了一段「拍一日拖」的短片
Triple May就係Kylie C.(鄭杞瑤),早前先拍完《戀愛Staycation》成為焦點,以往亦曾被「熊仔頭」和「藍仔頭」主理的YouTube頻道FHProductionHK邀請,拍攝了一段「拍一日拖」的短片(圖片來源:[email protected]

優雅組欣賞:

肚臍餅「40億千金」

肚臍餅(051)原來本名為蔡頌思(Jocelyn)。她曾經參加過2020年香港小姐面試。Jocelyn後台極為猛料,是「海產大王」蔡繼有的孫女、新華集團主席蔡冠深的女兒,其家族坐擁40億身家;因此她有一個外號叫「40億千金」,今次要佢影寫真,佢會唔願意係幕前大膽嘗試呢?

尾二一屆口罩小姐 16強 口罩小姐 蔡頌思
(圖片來源:[email protected]

大熱門聞西(西童)

在賽前一看被認出的參賽者就係西童,本身就已經係網紅的她,今次改名做聞西參賽,有呢個結果似乎都唔意外?

尾二一屆口罩小姐 16強 口罩小姐 蝦條幫手影相會否將西童upgrade?
蝦條幫手影相會否將西童upgrade?(圖片來源:[email protected]

導演爆內幕相

而導演「高估」亦有在個人IG分享拍攝內幕及花絮,更笑指原來有工作人員當中影到流鼻紅!

尾二一屆口罩小姐 16強 口罩小姐 熱血方剛嘅收音師
熱血方剛嘅收音師(圖片來源:[email protected]

節目影寫真相係之前出現過

原來搵攝影師蝦條操刀影寫真提升吸引力係ViuTV拿手好戲!之前他們的真人騷節目《賭命夫妻》搵來五對夫妻參加挑戰,節目頭三集先由五位人妻接受誘惑,與五位男藝人扮演的PTBF約會,第三集時就係蝦條哥操刀,為五位人妻拍攝火辣寫真集,之後五位人在第四集進行大反擊,到今次口罩小姐又點呢?

尾二一屆口罩小姐 16強 口罩小姐 人夫們睇到嘩嘩聲。
人夫們睇到嘩嘩聲。(圖片來源:ViuTV)
尾二一屆口罩小姐 16強 口罩小姐 Rebekah
Rebekah(圖片來源:ViuTV)
尾二一屆口罩小姐 16強 口罩小姐 Teris
Teris(圖片來源:ViuTV)
尾二一屆口罩小姐 16強 口罩小姐 Maegi
Maegi(圖片來源:ViuTV)
尾二一屆口罩小姐 16強 口罩小姐 Ruby
Ruby(圖片來源:ViuTV)
尾二一屆口罩小姐 16強 口罩小姐 Luna
Luna(圖片來源:ViuTV)

撰文:東方新地圖片來源:ViuTV、[email protected][email protected][email protected]

YOU MAY ALSO LIKE ...