面相師傅:咸濕係為勢所迫!男人M字額份人好咸濕  聰明原來有樣睇  點先係「醒目面相」?

面相師傅:咸濕係為勢所迫!男人M字額份人好咸濕 聰明原來有樣睇 點先係「醒目面相」?

「面相」呢樣嘢,相對「風水」更易為人接受。原來「面相」除了能看到一個人的運勢,原來亦可以睇得出一個人的能力、際遇等等。今次皓云師傅就以全面角度,去剖析唔同面相玄機,到底咩人「天生聰明」?你又中咗邊幾樣?快啲睇下喇!

撰文:海月|圖片:ViuTV

面相師傅:咸濕係為勢所迫!男人M字額份人好咸濕 聰明原來有樣睇 點先係「醒目面相」?

當你遇上一個人嘅時候,通常第一眼都係睇到對方,就係「外貌」,所以「面相」亦成為好多人留意嘅一件事。原來從「面相」都可以睇得出一個人係咪「聰明」,有無機會容易升職!原來額頭都睇得到,打工仔要留意喇!

面相
「面相」成為好多人留意嘅一件事。

額闊原來真係人都聰明啲!

老一輩傳言「額要夠闊先至好」,原來係面相學上真係有根據!喺面相學上,「額闊」嘅人係比較聰明,至於點先叫做「額闊」?就由從眉毛至髮線位置,至少要有自己3隻手指嘅距離,如果少過3隻手指就係「額窄」,越闊就越聰明,分析力及觀察力都會較高,亦較容易獲升職。反觀「額窄」時,較大機會要用體力勞動去賺錢,因為分析力及觀察力都比較弱,唔靠體力勞動難以謀生,難怪常言道,「頭尖額窄,無尼貴格」。

面相
老一輩傳言「額要夠闊先至好」,原來係面相學上真係有根據!
面相
至於點先叫做「額闊」?就由從眉毛至髮線位置,至少要有自己3隻手指嘅距離
面相
越闊就越聰明,分析力及觀察力都會較高
面相
反觀「額窄」時,較大機會要用體力勞動去賺錢

髮線低、額窄=為人固執!

皓云師傅更提及面相中,如果一個人髮線較低,或者比較額窄時,人會容易執著、較難聽取別人意見。隨時會為生活中日常小事,例如想去A餐廳食飯,如果唔係去A餐廳食就會唔開心,甚至跟身邊另一半、朋友大鬧一場。所以,額闊、髮線高嘅人都比較好相遇、人緣佳。

面相
如果一個人髮線較低,或者比較額窄時,人會容易執著、較難聽取別人意見。

額頭中間有條坑=感情受創!

額頭中鼻樑對上位置,原來稱為「司空」、「中正」,如果位置有條坑,無論係天生抑或受傷做成,都表示喺22歲~25歲左右會受感情重創,更係俾人呃嗰隻!

面相
額頭中鼻樑對上位置,原來稱為「司空」、「中正」
面相
如果位置有條坑,無論係天生抑或受傷做成
面相
喺22歲~25歲左右會受感情重創,更係俾人呃嗰隻!
面相
喺22歲~25歲左右會受感情重創,更係俾人呃嗰隻!

M字額份人好咸濕!

皓云師傅表示:面相中如果人有M字額,代表比較咸濕。而點解M字額代表咸濕?因為M字額代表驛馬位高,人比較鐘意出圍去經常周遊列國,去唔同地方。所以M字額嘅人桃花亦比較重,某程度上都係「被迫」咸濕,因為外出機會多,所以遇上桃花機會大。

面相
面相中如果人有M字額,代表比較咸濕。
面相
某程度上都係「被迫」咸濕,因為外出機會多,所以遇上桃花機會大。

 

《點相III先機算》上庭解構! 額高的人有福了! 印堂有深坑 溝女唔夠班!

【額頭高先好!自信都返晒嚟!😎😎】上回講到,Brian被指為 「世界上最好嘅巨龍已經俾你擁有咗!」(CK Chu,2020),硬件okay原來都未夠,佢呢個M字額令佢軟硬兼備!真係唔夠你嚟啊!!!!重溫《點相III先機算》巨龍系列:https://bit.ly/2VoBITe全新一輯點相,尺度更大,點出先機!#點相III #先機算 皓云師傅 小占 英健朗 利君牙 Reneebobo Li 李蔓瑩 Brian 陳安立----立即訂閱 ViuTV YouTube➔ http://bit.ly/2a8lbLuViuTV Facebook➔ https://www.facebook.com/ViuTV.hk/ViuTV Instagram➔ viutvViuTV 官方網頁➔ http://www.viu.tv/IOS App➔ https://apple.co/2NJo9IwAndriod App ➔ http://bit.ly/2LCVG9U

Posted by ViuTV on Thursday, April 16, 2020

 

這時候,你想起誰了嗎?

羅志祥「時間管理高端課程」曝光!網民:論時間管理,我只服羅志祥

日前4月23日清晨時分,周揚青在微博撰寫超長公開信,除正式承認跟小豬羅志祥早已分手,更表示「當然也久到我寫這篇文章絕不是因為剛分手的一時衝動或是不冷靜下的報復心態 。 下面這封信 是寫給他的」。隨後她在內容中力數小豬四宗罪,包括:

1)我不在的幾乎每一天,你都會約女生來家裡 關鍵還都是不同的

2)你去到每一個城市,都有可以約到酒店的女生

3)你和曾經介紹給我見過的你旗下的女藝人,甚至你的化妝師都有長期不正當男女關係

4)你和你兄弟們對於那些被你們叫出來玩的女生是如此的不尊重,更過分的是你們還會經常舉行正常人都無法想象的「多人運動」

羅志祥
周揚青在微博發千字文承認情已逝
羅志祥
更爆出種種驚人內幕大數男方4宗罪
羅志祥
直指:「你真的太渣了!」。
羅志祥
字裡行間看得出曾多次相信對方,亦真心愛過

 

今次羅志祥被周揚青踢爆不單只私底下愛約砲偷吃,而且就算到每一處國外城市對象亦要除約女生,而且除了化妝師還有旗下女藝人。當中,最讓周揚青不解的是:「關鍵是你都是哪兒來的時間呢?!!我每天和你半夜三四點才講晚安,難道你為了約P(砲)都不睡覺的嗎?!」。此舉引來網友對羅志祥的日程表及時間管理,冒起滿滿的研究興趣,直言:「羅志祥根本是時間管理達人!」、「早學會時間管理,我就考上好大學了」。

羅志祥
最讓周揚青不解的是:「關鍵是你都是哪兒來的時間呢?!!我每天和你半夜三四點才講晚安,難道你為了約P(砲)都不睡覺的嗎?!」

有網友找出羅志祥之前大半年的行程,當中除國內演出、拍攝,有不少更是需飛往外地而且各個行程近乎無縫銜接。在工作經常要每日換一個地點,在如此繁忙行程中羅志祥還能不停約女孩,難怪一眾網民稱他為「時間管理達人」可以出書了。

羅志祥
羅志祥之前大半年的行程,當中除國內演出、拍攝,有不少更是需飛往外地而且各個行程近乎無縫銜接。

「羅志祥不是戀愛達人,是時間管理達人」

「論時間管理,我只服羅志祥」

「羅志祥應該馬上簽約出書——論時間管理的重要性」

「我但凡學會一點羅志祥的時間管理,也不用每次加班到淩晨。」

「再來說一句,以後做什麼別說我怕沒時間這種話了?羅志祥告訴你,時間擠擠總是會有的」

「時間管理達人,多人運動能手」

「羅志祥提醒你:熬夜九年是不會死的」

羅志祥
一眾網民對羅志祥的時間管理學相當佩服
羅志祥
網民表示:羅志祥應該馬上簽約出書——論時間管理的重要性
羅志祥
網民表示:羅志祥應該馬上簽約出書——論時間管理的重要性
羅志祥
網民表示:羅志祥應該馬上簽約出書——論時間管理的重要性
羅志祥
網民表示:羅志祥應該馬上簽約出書——論時間管理的重要性

 

羅志祥

在羅志祥前任經紀人在訪問中說過:羅志祥是一個很認真的人,認真練習時可以2、3天不眠不休。

 

在《極限挑戰》中,羅志祥曾表示自己3點睡覺,也提到平常工作滿檔,最長更通宵3、4日不睡覺。看來想要有羅志祥的高效生活:工作、戀愛、約女孩相互三不誤,就要有超強大的意志力。而且當表現不好時,更會狠狠打打自己一巴掌。

羅志祥
平常工作滿檔,最長更通宵3、4日不睡覺。

不過,想成為羅志祥「時間管理高端課程」般強大,他在訪問中亦曾提過:如何在忙碌行程中,抽時間管理副業,「時間就像乳溝,擠一擠就有了!」。果然,這是永恆的金句。

羅志祥
時間就像乳溝,擠一擠就有了!

 

YOU MAY ALSO LIKE ...