新年食大咗想輕鬆瘦返?5招韓妹大推瘦身動作│真係㗎點解嘅好叻呀

新年食大咗想輕鬆瘦返?5招韓妹大推瘦身動作│真係㗎點解嘅好叻呀

時間過得好快,農曆新年話咁快就過咗一半,相信好多人喺新年時,都會無限放縱自己盡情吃喝玩樂。不過你的肚子,亦好易跟著你盡情膨脹!想輕鬆瘦返?學識呢招小運動,想就唔好偷懶喇!

撰文:Maggie、C Lam|編輯:海月|圖片:Instagram

5招韓妹大推瘦身動作

想減掉新年增加的肥肉或者只是減輕你的罪惡感,韓妹推薦五個日常小運動,幫助你燃燒脂肪,每日可以減到600卡路里瘦一圈不再是夢!

1. 邊刷牙邊深蹲,每天20次還可以消耗20卡路里。

 

瘦身
邊刷牙邊深蹲

2. 坐車時,站著加上踮腳,放下踮起做 10 回,並做 3 組!

五個小運動
站著加上踮腳

3. 上班坐下來的時候把大腿用繩捆起來,維持四十分鐘可有助減少下半身肥胖,沒有繩子的人可以用一本書夾在大腿之間,可以瘦到大腿內側最難減的肥肉。

五個小運動
把大腿用繩捆起來

4. 在家看電視時,將身體傾向一邊,其中一隻腳向天張開合上,兩邊交換做,做10次為一組,做3組。

五個小運動
在家看電視時的側身運動

5. 睡前躺在床上,將手腳朝天甩,約2~3分鐘。

五個小運動
睡前在床上的運動

YOU MAY ALSO LIKE ...