余文樂微博發言: 我是中國人 這一點無需多言 網民炮轟:「牛屎佬黎」|新蚊熱話|

余文樂微博發言: 我是中國人 這一點無需多言 網民炮轟:「牛屎佬黎」|新蚊熱話|

永遠唔夠FC鬥嘅余文樂666呢排又有新搞作,唔係又有新聯乘推出,而係佢近日就住反送中運動再次發表「偉論」,於微博發言指:「 我是中國人 這一點無需多言」,更加與自己Madness Team、曾因反送中發表意見嘅好「兄弟」Kiu Leung極速割席,完美展現咗食三家茶禮嘅好態度!

撰文:我愛EDC丨圖片:連登,InstagramFacebook

余文樂微博發言「愛中國論」引炮轟

就於8月5日(星期一)嘅,全港正進行三罷(罷工、罷市、罷課)運動嘅時候,余文樂於微博上就發表咗一篇偉論,直指自己係一個「土生土長的香港人」,「看到那麼多憤怒與暴力感到痛心」。睇到呢度都冇乜問題,仲以為樂仔佢咁好,撐香港人。點知最後整句:「我是中國人 這一點無需多言」,即時引來網民(香港)炮轟。

余文樂

除此之外,更立刻和「余文樂工作室」當中嘅好「兄弟」Kiu Leung正式割席,直指自己並非撐港獨,而同Kiu Leung亦只不過係工作伙伴,從來都未談及過致治問題等等,呢下割席仲快過由油麻地行去旺角呀喂!

YOU MAY ALSO LIKE ...