劉馬車力撐中國大媽唱歌收錢「好過你班香港廢青!」|新蚊熱話|

劉馬車力撐中國大媽唱歌收錢「好過你班香港廢青!」|新蚊熱話|

熱愛祖國嘅劉馬車中國浦完一段時間,經歷過七七四十九段戀愛,終於再次返到香港。一嚟就即刻拍片發表偉論,就話自己支持中國大媽,收錢唱歌係正常行為!

撰文:熱話藍神丨圖片:YouTube

劉馬車力撐中國大媽收錢唱歌跳舞

劉馬車覺得大媽們喺屯門公園唱歌冇錯,佢哋只不過為大家作出一種「娛樂表演節目」,並冇影響到任何人。而大伯們俾錢佢地亦都冇錯,只不過係純粹欣賞佢哋表現。

請無視佢嘅樣衰
請無視佢嘅樣衰

仲話「係男人都咸 濕」、「啲阿伯俾錢啲大媽有咩問題?」、「想媾女有咩問題」等等。睇嚟劉馬車覺得大伯派錢俾大媽真係一啲問題都冇。

仲話香港人乜都鍾意Dxx,乜都鍾意話咗人先。

仲講到自己返大陸個時好威,去長沙廣場個時成個廣場都係啲表演,話唔明點解香港唔可以冇。喂大佬啊…都要睇咩表演嚟先得㗎!

劉馬車仲識舉例子,話「What time is it」陳偉霆同「兒野姨夜兒」G.E.M.出咗名好正常,話佢哋都係為港爭光。又話香港人唔抵得佢哋咁紅。

最後仲要力踩香港人,仲大唱國歌。睇嚟佢已經徹底愛上中國鳥!!

睇片(含粗口,打冷震者請迴避)

 

中國YouTuber請流浪漢食「牙膏Oreo」終被判囚15月

這名中國出世的Youtuber Kanghua Ren 2017年於其個人Channel「ReSet」拍攝一段惡作劇影片,將Oreo的餡料換成牙膏,然後於西班牙巴塞隆那街頭請一名流浪漢吃,引致對方嘔吐,片段尾還恥笑對方「他變窮後可能沒有刷過牙,這樣會幫到他。」

牙膏Oreo, YouTuber, 網紅

影片釋出後引來評擊,Kanghua Ren為了平息公憤再一次找這名流浪漢,並給予對方20歐元,但Kanghua Ren卻指「因為對方是流浪漢大家才這樣大反應,如果對方是普通人根本沒有人會說話」,認為大家都小題大造。之後該名流浪漢接受訪問表示自己從未被人如此羞辱過,再度引起關注,甚至有人報警。

牙膏Oreo, YouTuber, 網紅

Kanghua Ren隨後把相關影片刪除,更給予對方300歐元,希望和解,但最終被人撞破,事件鬧上法庭。當地地方法官指Kanghua Ren做出了「明顯羞辱行為」,網紅都傾向對弱勢作出殘者的行為,因此判囚15個月及需賠償2萬歐元予受害者,及禁止使用YouTube等社交平台5年。但Kanghua Ren於庭上還是辯稱「因為觀眾都喜歡病態的行為」,這只不過是一件正常表演。

牙膏Oreo, YouTuber, 網紅

YOU MAY ALSO LIKE ...