【新蚊娛樂】陳冠希打入nba世界!仲踩入余文樂舊球會?

【新蚊娛樂】陳冠希打入nba世界!仲踩入余文樂舊球會?

相信大家都知道余文樂是NBA的名宿,而他除了球場上的宿敵周柏豪外,還有一名場內的宿敵-陳冠希。2人在潮流界以CLOTMadness鬥爭多年,不知陳冠希是否玩悶了,近日宣布會殺入NBA場賽,難道是希望在籃球場上和余文樂一決高下?

撰文:乖乖l|圖片:Instagram、網絡大典

陳冠希打入nba世界

今次陳冠希並非直接於NBA當球員,而是用他最擅長的潮流觸角去攻佔這個新的賽場,近日他在IG上宣布會和NBA合作,本周末的明星賽會用上CLOT、Mitchell & Ness及NBA聯乘的籃球!

幸好余文樂早就因厭倦必勝的比賽而退出了NBA,要不然大家看到Fisherman Lok拿著CLOT的籃球輕鬆入樽一定看到十分尷尬。

除了籃球外,CLOT更直踩Fisherman Lok的舊會Lakers,同樣和Mitchell & Ness及NBA聯乘,推出Lakers的針織球衣。

不知道余文樂看到陳冠希穿上自己舊會的球衣有何感受呢?畢竟Fisherman Lok在曾在Lakers做出場均命中20個三分球以交出50個助攻,外線命中率達到98%的成績。

陳冠希, 余文樂, nba, CLOT, Madness

但陳冠希的野心應該不止如此,因為除了Lakers外,更推出了Celtics的針織球衣!

雖然余文樂早就離開了NBA賽場,但這一次陳冠希的侵入不知會否燃起Fisherman Lok的鬥心呢?

90後應該唔知
以前有隊叫Lakers既球隊
當家球星數都數唔哂
Mikans, Jabbar, Magic, O’Neal
波衫掛到成個天花都係
但自從Fisherman進軍NBA,
Laker fans覺得以前全部人都係垃圾
(尤其Fisherman新秀個年, O’neal仲未出走,
聽聞個時係隊內練習樂爺一野顏扣奧仔,
之後奧仔覺得顏面何存就東走Miami,
唔關咩同Kobe不和事)
搞到老闆無奈之下拎走哂頂上d波衫

換哂樂爺d劇照,
Timeout時一律播「司機」、「生還者」等個個香港人琅琅上口既歌,
球隊改埋名做Lokers,
直到今日成隊廢西都咁多人睇
都係因為樂爺遺留落黎既Legacy

YOU MAY ALSO LIKE ...