【新蚊玩呢啲】Tamashii發布會:新高達Figure系列 價錢平到你唔信!

【新蚊玩呢啲】Tamashii發布會:新高達Figure系列 價錢平到你唔信!

「男人愛高達,女人唔明白」,相信高達在各位大男孩中佔有一定地位,自1979年第一部高達作品面世以來,不經不覺走到了40周年,曾推出過robot魂、超合金魂等等著名系列的Tamashii就趁機推出新的高達Figure系列!

撰文:隆仔|攝影:Jacy

新高達Figure系列:Gundam Universe

是次新系列名為「Gundam Universe」,所有Figure都按照世界標準6吋比例生產,而且構造堅固、耐玩度高,可容易擺出不同的姿勢,再配合附送的武器及配件,就可以輕易重現原著的經典場面,而且價錢還只是3000日元(未含稅),比其他高達Figure更抵玩!

第一彈一共推出3款高達Figure,包括元祖高達RX-78-2、獨角獸高達(破壞模式)及飛翼高達,2019年6月公開發售。

RX-78-2的比例十分修長,頭部及面部也跟足原著。

YOU MAY ALSO LIKE ...