4個恐怖心寒推理故事 你又可以估啱幾多個?

4個恐怖心寒推理故事 你又可以估啱幾多個?

臨近7月14,愈嚟愈多關於鬼怪嘅題材浮上水面。無論係鬼片定係鬼故,都成為咗每個大膽人士喺7月14挑戰嘅項目。為咗令各位朋友唔好喺7月14嚇死,小編先為大家帶嚟4個心寒至極推理故事,一齊嚟估下呢幾個故仔啦!(答案將於文末)

撰文:白仔丨圖片來源:影視截圖

4個恐怖心寒故事 你又可以估啱幾多個?

1.房間內的血字

大學嘅朋友小新3日之前過咗身,警察調查後指係自殺。身為朋友嘅我同小明就去咗佢屋企諗住同伯母打聲招呼,而且都上番炷香。上完香之後,我哋好奇心爆發想入去小新間房去一探究竟。我哋兩個用一個超爛嘅理由就呃過咗伯母,並且順利入到去小新嘅房間…

推理故事

推理故事

小新生前都好鍾意研究超自然同埋鬼神嘅嘢,所以成間房都充滿住唔同超自然嘅物件,好似啲相關書籍同埋電視機上面嘅巫毒娃娃,真係睇見都令人心寒!而最令人印象深刻嘅,就係一入去度門背後寫住嘅紅色大字:「REDRUM」(紅蘭姆酒),並且仲有小小腥味,當我哋再望向鏡入面嘅紅字後,就發現成件事嘅真相….

YOU MAY ALSO LIKE ...