Prynt Pocket 將手機變成即影即有?

Prynt Pocket 將手機變成即影即有?

即影即post即呃like是當代人類培育自家社交媒體的不二法則。想突圍而出,唔想只係up一張相,一段片咁單調?幫緊你,幫緊你。

text-KimJong Photo-PRYNT

不用多說了,手機食先睇先乃二十代男女間的心照定律,而家連你父母、祖父母都加入社交戰團,想突圍而出,唔想淨係up一張相,一段片咁單調?來自眾籌平台Kickstarter旗下的創意公司PRYNT繼首波產物「THE PRYNT CASE」後,再次推出了將相片和影片合二為一的即影即有相機,升級版本「Prynt Pocket」。非純為即影即有相機般簡單,「Prynt Pocket」是一個連接手機鏡頭使用的相機,打印出來的相片有AR技術,在手機 app中觀看,即影即有會變成動態的照片,有如哈利波特電影系列中的預言家日報一樣。「Prynt Pocket」比第一代「THE PRYNT CASE」更為輕便小巧,而現時「Prynt Pocket」支援iPhone5至iPhone 7 plus型號,用戶只需要配合PRYNT的專屬之app,就可將手機中的相片打印出來,更可使用app內的設定修輯相片和加設filter等,而打印出來的相片,只需要在app內透過鏡頭觀看打印出來的相片,相片便會以AR 顯示增強技術變成影片,更可同步攝錄下來!

YOU MAY ALSO LIKE ...