女人最怕的東西!

女人最怕的東西!

Trend’s Like Wind】女人最怕甚麼?不是嫁不出、不是沒人追、不是窮也不是肥、不是被炒魷也不是被人飛……對女人來說,我們最大的敵人就是「地心吸力」!!隨着催人的歲月,我們的面部的皮膚一直向下垂,慘啦!慘啦!!可恨那個牛頓做乜鬼嘢無啦啦坐咗喺棵樹底下,又會無啦啦跌咗個蘋果落佢個頭度,搞到佢研究出這個世界原來有地心吸力這回事,真害得我們可慘了!!女士們每週就是為了這個跌落嚟的蘋果,四出去找解決方法!有幸我的御用化妝師Jenny,為我找到1部可以清除包包面之餘,又能提升面都肌肉的Ultraformer的機,來救救我因長期水腫以致的長期腫脹(但係塊面,唔係個荷包)!

聽聞最近HIFU(High-Intensity Focused Ultrasound,高能量聚焦式超音波)都很流行,美容院的負責人都說:「呢部機堅呀!我會分別用3個『頭』幫你逐個部位打1次,咁就會剷平晒你嘅包包面㗎喇!」「咁點解要重複做3次呢?」因為3個「頭」有唔同嘅作用囉!原來3個頭是有3種功效的!首先是1.5mm的「頭」,是為表皮及淺層真皮嫩滑去紋的;然後是用3mm的「頭」,令深層真下層膠原激生(嘩)!第3個步驟是用4.5mm的「頭」,SMAS筋膜層緊貼提拉……老實就美容師解釋了以上這段「甲骨文」給我聽,小女實在依然一頭霧水:「做俾我睇啦!」那個「機頭」滾在面上是有一點刺痛,但是接受得到,美容師先做我的右邊面給我看:「嘩!我成條眉『戚』咗上去,勁呀!」「咁我哋做埋嗰邊balance番佢啦!」「好呀好呀!嘩!估唔到真係即時見效喎!」「哼,你1、2個月之後,效果會變得更好!」「真的嗎?」「係呀!因為深層真皮層啲膠原會被喚醒,就會自己做嘢㗎喇!嗱,睇吓,做完喇!」「嘩!堅得!成塊面冇晒水腫,尖晒呀!係V晒先啱!勁呀!唔好叫Ultraformer啦,直頭叫Transformer啦!哈哈!」

YOU MAY ALSO LIKE ...