宋智雅

港男睇《單身即地獄》沉船宋智雅 女友慘被用嚟比較

網絡熱話

廣告

Netflix真人騷《單身即地獄》成功引起話題,各個成員都大受歡迎,而「翻版Jennie」宋智雅更成為話題王。有網民就大呻男友因為沉船宋智雅,而引起一則紛爭,叫人聽完都大感無奈。

港男睇《單身即地獄》沉船宋智雅 女友慘被用嚟比較

一名港女近日於Dcard上面大呻,自己男朋友近日迷上睇Netflix真人騷節目《單身即地獄》,而對於其中的一名成員宋智雅甚是迷戀,事主引述指:「無時無刻都話宋智雅好正好好J」,又指男友不斷讚歎宋智雅的樣貌和身材,又指其大方得體,更講到:「係只應天上有嘅女人」。

男友讚到宋智雅上天。
男友讚到宋智雅上天。(圖片來源:Dcard截圖)
宋智雅在節目中都大受歡迎。
宋智雅在節目中都大受歡迎。(圖片來源:《單身即地獄》節目截圖)

事主之後就指男友因為太沉迷於宋智雅的關係,經常會將宋智雅與自己作比較,直指事主又懶又不做運動,食飯又唔自律,又不會好似宋智雅打扮等等。之後更指事主不會對住佢甜言密語等等,令事主都直言:「你係咁將我同佢拎比比較真係把鬼咩」。

事主男友更用宋智雅與女友作比較。
事主男友更用宋智雅與女友作比較。(圖片來源:Dcard截圖)
宋智雅 首集推出就被封為「翻版Jennie」。
首集推出就被封為「翻版Jennie」。(圖片來源:《單身即地獄》節目截圖)

之後男友更是展示自己十分有自信的一面,事主男友指如果自己去參加《單身即地獄》的話,十分肯定男嘉賓不會爭餐死去爭宋智雅,他指宋智雅一定會選擇自己。

宋智雅 事主男友充滿自信。
事主男友充滿自信。(圖片來源:Dcard截圖)
宋智雅 一眾男嘉賓都為智雅爭崩頭。
一眾男嘉賓都為智雅爭崩頭。(圖片來源:[email protected]

最後事主就直言:「真係覺得自己咁有魅力我咁多缺點同你差咁遠,咁咪分手你去韓國追你嘅夢幻女神囉。」,最後又指:「宋智雅未紅之前又唔見你對我有咁多抱怨」。

宋智雅 事主呻男友抱怨多多。
事主呻男友抱怨多多。(圖片來源:Dcard截圖)
宋智雅 女友對此都極不滿。
女友對此都極不滿。(圖片來源:《惡之花》劇照)

之後網民都直指事主男友不是,有網民都幫事主出聲,直言:「鍾意唔緊要,但唔好唔尊重。」,暗指事主男友的不尊重行為。不少網民都炮轟事主不尊重的言論,更指事主應該去搵返一啲靚仔明星去用作與男友比較,去讓其都感受一下這種滋味。

宋智雅 網民炮轟事主男友不是。
網民炮轟事主男友不是。(圖片來源:Dcard截圖)
宋智雅 呢個建議唔錯!
呢個建議唔錯!(圖片來源:Dcard截圖)

撰文:Dcard圖片來源:《惡之花》劇照,Dcard截圖,《單身即地獄》截圖,[email protected]

YOU MAY ALSO LIKE ...