孖寶兄弟

認得幾多個?孖寶兄弟浮世繪化

熱話

廣告

早排網上瘋傳幾位日本藝術家將《星戰》浮世繪化整咗3副畫,《星戰》迷都大讚。近日又有位新加坡藝術家William將8、90年代紅爆嘅8 bit電子遊戲「浮世繪化」,crossover後嘅畫真係好cult:孖寶、魂斗羅、洛克人、戰斧…就算係機迷都未必可以1眼認出呢。(P.S. 重有Avengers一班浮世繪化嘅主角!)

text-專題組

重有《復仇者聯盟》角色,比電子遊戲人物易認啲,起碼一睇就認得出。

大家鍾意William嘅作品,可以去佢嘅網站繼續follow!
內容延讀:

仆足8次 你知道她們是誰嗎?

2大型爆黑武士手表大比拼

常見問題

有沒有關於香港的有趣盤點?

香港地從來不乏心靈熱點,香港不少地方均設立行刑場,正正是大部分屋邨興建時的前身,盤點香港猛鬼屋邨 ,信不信由你!不少朋友都喜歡想當年,香港懷舊小食 及這10款最愛夾糖是不少人的共同回憶,沒有高檔的食材,卻塑造出最難忘的味道。提到昔日蒲點,旺角絕對係大家留低最多腳毛嘅地方,千禧年代必去蒲點 ,你又去過幾多個呢?

有甚麼必學生活小智慧?

天氣時熱時凍,容易令人患上小感冒,唔想次次依靠藥物?可以試試這8招必學鼻塞穴位方法7大喉嚨痛舒緩方法。除了感冒外,生痱滋亦非常影響日常生活,坊間有各式各樣的解決痱滋方法,助你解決痛楚!

YOU MAY ALSO LIKE ...