綠帽

【綠帽危機】不停出夜街!老婆被40歲有錢高層力追、港男唔想離婚瞓公園逃避:我無力再撐落去

熱話

廣告

【綠帽危機】兩夫婦一起白頭到老要遇過許多困難,除了兩個人自身相性之外,第三者嘅介入都係一大考驗。近日,有巴打喺網上抱怨,喺今次疫情之下夫妻兩人均失業,而且仲遇到感情危機……

撰文:Andy丨圖片:連登、愛回家丨編輯:海月

老婆被40歲有錢高層力追 老公逃避現實露宿公園

【綠帽危機】老婆被40歲有錢高層力追 老公逃避現實露宿公園

誰人又相信一世一生這膚淺對白~有位港男就喺連登出post稱自己4年婚姻遭遇第三者入侵危機,自己疑似被帶綠帽。呢位巴打稱,自己就到三章,但同老婆感情因為今次肺炎疫情而出現嚴重裂痕。

老婆被40歲有錢高層力追 老公逃避現實露宿公園

巴打話佢地兩公婆由中學開始拍拖,宜家已結婚4年。因為受到新冠肺炎疫情影響,兩公婆一齊失業。雖然,經過一番努力之後老婆就在藥廠公司搵工,任職人事部。佢自己就搵到月入兩萬嘅飲食業工作。

老婆被40歲有錢高層力追 老公逃避現實露宿公園

貌似守得雲開見月明 實際綠雲蓋頂

睇上去一切重回正軌之際,巴打發現老婆因為份工嘅關係,身邊出現咗個40歲嘅高層同事,喺明知對方有老公嘅情況下都,特意放工車佢老婆翻屋企。

老婆被40歲有錢高層力追 老公逃避現實露宿公園

3個月前,巴打仲未搵到工,處於事業狀態。佢老婆就向果位40歲高層透露自己老公失業,兩人仲肆無忌憚咁食飯行街。

老婆被40歲有錢高層力追 老公逃避現實露宿公園

更過分嘅係,呢位巴打嘅老婆放假都約高層去蒲。巴打形容佢地二人愈來愈曖昧。巴打有嘗試過直接同老婆抱怨,希望老婆注意分寸,點知老婆居然敷衍咁話兩人係朋友,更過分咁講:「唔信嘅,結婚都無意思啦,仲話想離婚。」

老婆被40歲有錢高層力追 老公逃避現實露宿公園

巴打唔想離婚 無法面對老婆選擇露宿公園

面對種種綠帽疑雲,呢位巴打都話並唔想離婚。呢位巴打就認真情根深重。不過,佢都冇辦法面對疑似派帽俾佢嘅老婆。佢最後為逃避現實,收工後唔翻屋企,而係到公園露宿……佢更悲鳴:「我已經無力再撐落去」。

不少網民都擔心佢心理狀況和精神狀況,小編都希望佢可以帽事。

綠帽 老婆被40歲有錢高層力追 老公逃避現實露宿公園
最後為逃避現實,收工後唔翻屋企

常見問題

有沒有關於香港的有趣盤點?

香港地從來不乏心靈熱點,香港不少地方均設立行刑場,正正是大部分屋邨興建時的前身,盤點香港猛鬼屋邨 ,信不信由你!不少朋友都喜歡想當年,香港懷舊小食 及這10款最愛夾糖是不少人的共同回憶,沒有高檔的食材,卻塑造出最難忘的味道。提到昔日蒲點,旺角絕對係大家留低最多腳毛嘅地方,千禧年代必去蒲點 ,你又去過幾多個呢?

有甚麼必學生活小智慧?

天氣時熱時凍,容易令人患上小感冒,唔想次次依靠藥物?可以試試這8招必學鼻塞穴位方法7大喉嚨痛舒緩方法。除了感冒外,生痱滋亦非常影響日常生活,坊間有各式各樣的解決痱滋方法,助你解決痛楚!

YOU MAY ALSO LIKE ...