一句撻著設計師

設計師表示:老闆你又想點呀?整個收費表俾你喇

熱話

廣告

前排網上個「一句撻著設計師」比賽,網民創意爆炸,真係個個答案都笑死人!雖然唔係個個都係設計師,但大家似乎都好明白啲老闆同上司鍾意扮晒嘢嘅性格,咩都要認自已識,連design都識(咁你又請個designer做咩先?)今日網上面又有個關於designer嘅好笑圖,表面列出嘅你個design service收費表,但其實你睇下啲services同價錢,都係暗串(都好明啦)緊你同我boss啦!

text – ming source – digitalsynopsis

留意下啲價錢,你會發覺個designer做得愈少,收得愈貴!(即係俾老闆你威晒呀!)

個圖原來嘅英文版,就咁睇已經好啜核好好笑!

之前個「一句撻著設計師『同我執走架的士佢』爆笑喪改圖」大賽,相信大家重笑到今日!

常見問題

有沒有關於香港的有趣盤點?

香港地從來不乏心靈熱點,香港不少地方均設立行刑場,正正是大部分屋邨興建時的前身,盤點香港猛鬼屋邨 ,信不信由你!不少朋友都喜歡想當年,香港懷舊小食 及這10款最愛夾糖是不少人的共同回憶,沒有高檔的食材,卻塑造出最難忘的味道。提到昔日蒲點,旺角絕對係大家留低最多腳毛嘅地方,千禧年代必去蒲點 ,你又去過幾多個呢?

有甚麼必學生活小智慧?

天氣時熱時凍,容易令人患上小感冒,唔想次次依靠藥物?可以試試這8招必學鼻塞穴位方法7大喉嚨痛舒緩方法。除了感冒外,生痱滋亦非常影響日常生活,坊間有各式各樣的解決痱滋方法,助你解決痛楚!

YOU MAY ALSO LIKE ...