葵涌

男友拒見住葵涌區女友 港女發脾氣:「你都唔愛我!」

網絡熱話

近排疫情嚴重,葵涌邨地區更是發生社區大爆發。有一名網民投稿指自己女朋友正正就是於葵涌區居住,而男友為了防疫安全而決定不見女朋友一排,點知對方即刻發晒脾氣指出男友不是。此話題引發網民兩邊的熱議。

男友拒見住葵涌區女友 港女發脾氣:「你都唔愛我!」

一名港男於香港討論區上投稿,指自己女朋友:「雖然唔係葵涌邨,但葵涌依家好危險。」,因為此因素而決定暫時不見女朋友一段時間,希望等疫情緩和以及等葵涌區會好返一點時再相見。不料此時女朋友就發脾氣。

葵涌 事主就認為冇問題~
事主就認為冇問題~(圖片來源:香港討論區截圖)
事主指葵涌太危險。
事主指葵涌太危險。(圖片來源:《怪胎》劇照)

事主女友直指事主不愛她,又指其實只是事主「諗多咗」,認為事主只是在找藉口去借機不見女友。而事主都感到十分無奈,表示:「點解佢哋成日諗咁多野,其實我只係驚去葵涌中招姐。」,認為女友先係諗多咗個一位。

葵涌 事主女友因為咁樣而嬲咗事主。
事主女友因為咁樣而嬲咗事主。(圖片來源:《紀念日》劇照)
葵涌 事主就指只係驚中招。
事主就指只係驚中招。(圖片來源:《怪胎》劇照)

而網民亦分開兩邊熱議,有部分網民認為其實是女友固執。現時科技咁發達,用FaceTime Video call和電話等工具都能夠去見到對方,不用刻意去約出來。都有部分網民認為是事主女友在無理取鬧,而非事主的錯。

葵涌 有網民指可以用Video Call。
有網民指可以用Video Call。(圖片來源:[email protected]香港討論區)
葵涌 呢個係真理。
呢個係真理。(圖片來源:香港討論區)

另外一邊就有網民認為其實由該小事可見事主與女友的關係本來就不太好,才會導致女友以小事去借題發揮。都有網民認為其實就算事主與女友不在葵涌區約見,都可以考慮約女朋友去其他區見,可以減低染疫的風險。又有網民認為事主擔心過盛,周街都係病菌除非事主唔出街,否則其實去邊都有風險。

葵涌 地鐵都9秒感染啦!
地鐵都9秒感染啦!(圖片來源:[email protected]香港討論區)
葵涌 可能驚事主女友身上帶菌。
可能驚事主女友身上帶菌。(圖片來源:香港討論區)
葵涌 有網民就指是事主問題。
有網民就指是事主問題。(圖片來源:香港討論區)
葵涌 其實兩人一早都有問題?
其實兩人一早都有問題?(圖片來源:[email protected]香港討論區)

關鍵詞
葵涌港女
圖片來源:香港討論區,[email protected]香港討論區,《怪胎》劇照,《紀念日》劇照

YOU MAY ALSO LIKE ...