BB首度開口唔係叫爸爸同媽媽 竟然係叫…..|新蚊熱話|

熱話

廣告

生得個小朋友出嚟,一定好希望親耳聽到佢叫「爸爸」同「媽媽」。但呢個來自外國嘅BB天生就自命不凡,第一句開口唔係叫爸爸同媽媽,竟然係叫Google?

撰文:熱話藍神丨圖片:Twitter

BB首次開口竟然叫「Google」!

來自LA嘅爸爸Joe Pitt喺條片入面抱住個女又跳又唱,其樂融融。而當佢去激活Google播放音樂嘅時候,神奇嘅事發生啦,個Bb竟然都開口講咗句:「Google」。實在令人感到十分超級無敵amazing!真係令人期待佢日後嬰兒發展啊!

BB首度開口唔係叫爸爸同媽媽 竟然係叫.....|新蚊熱話|

之後Joe Pitt都嚇親,即刻9秒9飛出去搵佢老婆Clio話:「老婆,佢啱啱開口叫Google呀!!」

老婆Clio將呢次奇趣嘅經歷放咗上Twitter度,其後就引來網民嘅熱烈repost同討論。連Google嘅副總裁Marvin Chow都話好希望呢對夫婦會聯絡返Google,佢哋有份小禮物為佢地準備咗。

BB首度開口唔係叫爸爸同媽媽 竟然係叫.....|新蚊熱話|

其後Clio都非常多謝今次網民熱烈關注,但佢就想藉著呢次事件去令網民都關注吓嬰兒發展問題,仲放低一條聯合國兒童基金會嘅捐款Link,希望大家都可以多多支持。果然係一個母愛大爆發嘅媽媽呢!

有沒有關於香港的有趣盤點?

香港地從來不乏心靈熱點,香港不少地方均設立行刑場,正正是大部分屋邨興建時的前身,盤點香港猛鬼屋邨 ,信不信由你!不少朋友都喜歡想當年,香港懷舊小食 及這10款最愛夾糖是不少人的共同回憶,沒有高檔的食材,卻塑造出最難忘的味道。提到昔日蒲點,旺角絕對係大家留低最多腳毛嘅地方,千禧年代必去蒲點 ,你又去過幾多個呢?

有甚麼必學生活小智慧?

天氣時熱時凍,容易令人患上小感冒,唔想次次依靠藥物?可以試試這8招必學鼻塞穴位方法7大喉嚨痛舒緩方法。除了感冒外,生痱滋亦非常影響日常生活,坊間有各式各樣的解決痱滋方法,助你解決痛楚!